Seçimler öncesinde çalışmalarına devam eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Bakan Özlü’ye ziyaret sırasında AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve parti üyeleri de eşlik etti. AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ise Bakan Özlü’nün konuşması sırasında TSO binasına gelebildi.  TSO Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda Bakan Özlü, katılan bütün TSO meclis üyelerini tek tek selamladı.

“Özellikle belediyemizle yer konusunda bir türlü anlaşamıyoruz”
Toplantıda açılış konuşmasını yapan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TSO Başkanı Tuncay Şahin, şu ifadelere yer verdi:

“Bu çalışma komisyonları içerisinde en önemli olduğunu düşündüğümüz komisyonlardan birisi de Üniversite-Sanayi İşbirliği komisyonudur. Bu komisyonumuzun öncelikli çalışma konularından birisi üniversiteyi yeterince tanımayan sanayi sektörü ile sanayi sektörünü yeterince tanımayan üniversitenin bu konudaki eksikliklerini ortadan kaldırmak, üniversitenin sanayi sektörünün ihtiyaçlarını karşılayacak bir anlayışa ve güçlü bir altyapı kavuşmasına destek vermektir. KOBİ'lerimizin üniversiteler ile nasıl işbirliği yapabilecekleri konusunda bilinçlendirme konusunu da önemsemekteyiz. Diğer çok önemsediğimiz çalışma komisyonlarından birisi de Destekler, Projeler, AR-GE ve İnovasyon Komisyonudur. Yeni yerimizle ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Özellikle belediyemizle yer konusunda bir türlü anlaşamıyoruz. Bu konuda sizin desteklerinizi bekliyoruz”

“İlgili kuruluşların alanlarında olursa onun projesini hemen imzalayabiliriz”
Bakan Faruk Özlü de yaptığı açıklamada bu zamana kadar yaptıkları çalışmalardan bahsederek şöyle konuştu:

“Düzce’nin bir üniversite şehri olması bizim için son derece önemlidir. Üniversiteyi bir bilim merkeziyle destekliyoruz. Bunun projesi yapıldı. Yer konusunda sıkıntımız var ve bunu çözmeye çalışıyoruz. Orman alanı olmayan bir yer ayarladık. Yine üniversitemizi destekleyici bir teknopark yaptık. Bu yeri geliştirmek için yer ayarladık ve orada geniş bir teknopark alanı yapacağız. İnşallah teknoparkı büyüteceğiz. Düzce’de beş Organize Sanayi Bölgesi oldu. Bunların üçü faalde ve ikisinin projesi yapıldı. Bunları sanayicilerle buluşturacağız. Çilimli için otomotiv yan sanayi şirketlerinin açılmasını istiyoruz. Çilimli, taşıt yan sanayi OSB, Akçakoca’ya metal yan sanayi OSB’si olacak. Buralarda büyük yatırım olmasını planlıyoruz. İnşallah Düzce’mizin bütün OSB’leri dolacak. Boş OSB kalmayacak. Bir başka çalışmamız Düzce’ye marka olmuş firmaları getirmektir. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Batı Karadeniz’de ticaretin merkezi Düzce’dir. Biz Batı Karadeniz’in ticari bölgesi olmaya en büyük adayız. Sadece bizim bakanlığımıza ait 7 proje var. Bunlar benim projemdir. Bunlardan bir tanesi mega gelişim projesidir. Filyos endüstri bölgesi. Arkadaşlar 10 binden fazla insanın çalışabileceği bir yerden bahsediyoruz. Bazı bölgelerde endüstri bölgesi yapmayı planlıyoruz. Bittikten sonra yaklaşık 150 milyon dolar ciro beklioruz. İlk planda Filyos ve Ceyhan var. Tuncay Bey dedi ki yeni bina çalışması yapıyoruz. Tuncay Bey çalışma yaparken bizim bakanlığımızın içinde bulunduğu ilgili kuruluşlara ait alanlarla ilgili proje yaparsanız onun projesini hemen imzalayabiliriz.”



“Sorunların aşılmasında bize büyük katkı sağlayacaktır”
Açıklamalarda bulunan diğer isim TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli de şu ifadelere yer verdi:

“Bu süreçten sonra da her fırsatta sizi burada görmek istiyoruz. Sorunların çözümü noktasında bize her türlü desteği vereceğinize inancımız tamdır. Türkiye'deki 365 oda ve borsa içersindeki en şanslı oda olduğumuzu düşünüyoruz. Sizin desteğiniz ile üyelerimizin sorunlarını daha hızlı ve etkin şekilde çözeceğimize eminiz. Bakanlığınızda oluşturduğunuz Düzce Ofisi de sorunların aşılmasında bize büyük katkı sağlayacaktır. Yeni hizmet binamızın yapımında, ilimizi ziyaretlerinizde sanayici işadamları ile görüşmeleri daha rahat yapabileceğiniz bir çalışma ofisi planlamaktayız.”
 

Haber: M.AYDIN