Yakın bir geçmişte ‘Bakan Danışmanı’ imzasıyla kişisel Facebook hesabından yaptığı paylaşımlar ile gündeme gelen AK Parti Düzce eski İl Başkanı Saim Tut, yankı uyandıracak paylaşımlarına devam etti.

Tut, 28 Eylül'de Can Otomotiv'in aylık 200 bin TL artı KDV ile kazandığı İnönü Parkı ihalesinin yeni Belediye Başkanı Dursun Ay tarafından ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edilmesi ve Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ihaleyi incelemeye almasıyla ilgili flaş gelişmenin ardından Facebook hesabından açıklamalarda bulundu.

Bırakın savcılık kendi işini yapsın
Düzce Belediyesi'nin aylık 8 bin TL kira ödeyen İnönü Parkı işletmeciliğiyle ilgili yaptığı ihaleyi bir firmanın aylık 200 bin TL ile aldığını ve mevcut müstecirin 150 bin TL teklif verdiğini ifade eden Tut, “İyi de çiçeği burnunda Belediye Başkanı Dursun Ay'a ne oluyor da bu ihaleyi iptal ediyor? Dursun bey, Sayın Başkanım, yarın kamuyu zarara uğratmaktan yargılanabilirsiniz... Bırakın savcılık kendi işini yapsın, siz de kendi işinizi.. Heee sizi oralara getiren birilerine vefa borcu ödemek istiyorsanız lütfen bunu AK Partiye ve millete zarara vermeden yapınız....” ifadelerini kullandı.

Bir şebekeye dönüşmüştür
Geçmişte İl Başkanlığı yaptığı AK Parti ile ilgili de dikkat çeken paylaşımlarda bulunan Tut, partisine yönelik özeleştiri içeren ifadelerde bulunarak isim vermeden bazı kişilere gönderme de yaptı. Tut,“Ben Düzceliyim... Atalarım Osmanlının ilk dönemlerine bu bölgede yerleşmiş ve önemli işler yapmışlar... Yaşım kemale erdiğinde ben de katkı sağlamak istedim ülkeme ve siyasete girdim... Sonuçta 13 Milyon dolarlık aile servetimizi kaybettik ve başımıza gelmedik kalmadı.. Pişman mıyım? Bazen evet, bazen hayır... AK Partinin kurucularından oldum, çeşitli boykotlara maruz kaldım ama hiç umursamadım, şimdi geldiğimiz noktada baktığımda; yok bu bizim kurduğumuz ve ülke barışı adına her türlü fedakarlığı yaptığımız parti değildir.... Bir kaç eski İmam Hatiplinin ''fıss fısss''larrla, yalandan kahramanlık hikayeleriyle el koyduğu kendi aralarında bir şebekeye dönüşmüştür..” dedi.

Haber: Y.SEVER