Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker partisinin Düzce İl Başkanlığı’nda basınla buluştu. 7 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin gelecek 50 yılını belirleyeceğini söyleyen Masum Türker, geçmişte kötü gösterilmek için insanların solcu olarak adlandırıldığını bugün ise paralelci olarak nitelendirildiğini söyledi. Durumu ‘Moda oldu’ sözleriyle özetleyen Türker, hedeflerinin saltanata son vermek olduğunu söyledi.

Bu seçim dünyayı ilgilendiriyor
Hem Türkiye’den para kazanan uluslararası camia hem de özellikle medya olmak üzere yurt içindeki bazı kesimlerin Türkiye’de parlamentodaki 4 parti dışında başka parti seçime girmiyormuş gibi bir tutum içinde olduğunu savunan Masum Türker, “Bu seçim yalnız Türkiye’yi ilgilendirmiyor, yalnız içinde bulunduğumuz coğrafyayı, Ortadoğu’yu değil dünyayı da ilgilendiren bir seçim. Bu seçimden sonra Türkiye’nin yeniden yapılanmasında, Türkiye’nin hem içinde meydana gelecek gelişmeler hem de dışındaki yapılanmalar çok önemli” diye konuştu.

Emeklilere 2 bin 600 tl
Türkiye’ye yeni bir ekonomik model gerektiğini bunun da hem reel olarak ekonomik büyüme hem de işsizliği ortadan kaldıracak bir model olduğuna işaret eden Masum Türker, şöyle dedi: “Her eve en az 2 bin TL girerse geçim sağlanabilir. Asgari ücretin vergiden muaf 2 bin TL olması gerektiğini aylar önce söyledik. Seçim dolayısıyla herkes bir ücret teklif ediyor. Bir ülkede asgari ücret 2 bin TL olacaksa bunun emeklilere yansıması gereken miktar yüzde 30 fazlasıyla 2 bin 600 TL maaştır.”

Hedefimiz barajı aşmak
7 Haziran’da başta HDP olmak üzere DSP ve diğer partiler barajı aşmaz ama bazı bölgelerde milletvekili çıkarırlarsa uluslararası camianın Türkiye’yi meşruiyeti olmayan bir parlamenter sistem olarak ilan edeceğini vurgulayan Masum Türker şöyle devam etti. “Cumhurbaşkanı kaybolan itibarını geri almak için meclisi kendisi feshedecek. Türkiye’de oynanan oyun parlamentodaki 4 partiyi muhafaza edip CHP- AKP iktidarına Kemal Derviş’i ekleyip, Türkiye’nin federal bir yapıya gidişinin taşları döşenecektir. DSP olarak bu seçimde parlamentoya girmek için mücadele ediyoruz. Hedefimiz barajı aşmaktır”
Türker’in seçim atmosferi ve seçmenin oy tercihi hakkındaki görüşleri dikkat çekiciydi. Türker, “Ülke genelinde çok büyük bir sessizlik var. CHP’ye verilecek oylar AKP’ye verilecek.”

Türker son olarak Başkanlık sistemini Ak Parti’nin de istemediğini ifade ederek duruma ispat olarak Davutoğlu hiçbir zaman ‘Başkanlık sistemi için oy istiyoruz.’ Demediğini söyledi.

Haber:Y.SEVER