AK Parti İl Teşkilatı'nca Sandık Yönetim Kurulu Başkanları Eğitim Semineri Toplantısı düzenlendi. Basına açık ve kapalı olmak üzere 2 kısımda gerçekleştirilen toplantının basına açık olan bölümünde AK Parti Genel Merkezi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Düzce Milletvekili Osman Çakır ve AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu birer konuşma gerçekleştirdi.
AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, katılımın yoğun olduğuna dikkat çekerek, eğitime katılanlara teşekkür etti.
Kaşıkoğlu, “Birçok partinin kongrelerinde dahi göremeyeceği bir kalabalık. Bir pazar gününde güneşin parıltısı altında çocuğundan, işinden, gücünden fedakarlıkta bulunan ve AK Parti sevdasıyla tutuşan kalabalığı yürekten alkışlıyoruz. Sizler buraya birçok fedakarlık yaprak geldiniz ama bu toplantı bittiğinde “Benim için ne kadar güzel bir olay, Ak Partili olmak ne kadar güzel bir şey” diyeceğinizi şimdiden taahhüt ediyorum” şeklinde konuştu.
4 kişiden 3'ü Başbakanı seviyor
Başbakanın Düzce’yi kalesi olarak gördüğünü ifade eden Düzce Milletvekili Osman Çakır, yaklaşan seçimlere çok iyi hazırlanmaları gerektiğini dile getirirken “Bize görev verin, 6-7 aydır bu tembellikten, boşuna yorgunluktan kurtulalım” dedi.
Çakır, “1000’nin üzerinde sandık sayısında 9’ar kişi koyduğumuzda 9 bin kişilik bir sandık ordumuz var, bu müthiş bir şey. Bize bu görev verildiği günden itibaren heyecanımızı yitirmedik, her sabah kalktığımda dua ediyorum “Yarabbi şevkimi alma”. Ben Düzce’yi çok seviyorum, Başbakan Düzce’yi çok seviyor, bizi ilk karşıladığında, “Düzce benim kalemdir. Beni her zaman desteklemiştir” ifadesini kullandı. 4 kişiden 3 tanesi Başbakanı seviyor. Önümüzde çok önemli bir seçim var. 200 yıllık bir birikimi kimsenin heba etmeye hakkı yok. 24 saat uyumamamız gerekiyorsa uyumayacağız gerekirse kapı kapı gezeceğiz. “AK Parti yürümelidir” diyeceğiz. Arakan bizi bekliyor, Gazze bizi bekliyor, biz bir takım dertlerle yüklenmiş ve bu dertleri taşımak için ortaya çıkmış bir milletiz. Sakın yaptıklarınızı basite almayın, sandık görevliliğini basit görmeyin çok önemli bir dönemdeyiz. Sandık bazlı çalışan arkadaşlar bizlere görev düşüyorsa bizleri çağırın. Bize görev verin, 6-7 aydır bu tembellikten, boşuna yorgunluktan kurtulalım. Bu çalışmaları başlatan değerlilerimiz var, Düzce’de yüzde 67 oyunu biz 75’e taşıyalım” diye konuştu.
AK Parti'de siyaset herkese nasip olmaz
Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ise 10 yıl öncesindeki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında çok büyük farklar olduğunu dile getirdi.
Ataş, “AK Parti her işi ciddiye alan bir partidir. Sizler Düzce’nin içerisinden seçilmiş özel insanlarsınız. 3 yüz bin nüfusa yakın Düzce ilinde AK Parti'de siyaset yapmak herkese nasip olan bir iş değildir. 2002 öncesindeki Türkiye tablosuna baktığımız zaman ekonomik olarak dizlerinin üzerine çökmüş her türlü hak ve özgürlüklerin ayaklar altına alındığı, demokrasinin izlerinin silinmeye çalışıldığı Türkiye’den bugün siz Türkiye’yi öyle bir noktaya taşıdınız ki eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, dış işlerinde, ekonomide tarih yazarak bu 10 yıllık süreci başarılarla dolu. Türk siyaset tarihinin tarih sayfalarına altın harflerle yazılacak başarılara imza atarak yolculuk yaptığınız için siz değerli insanlarsınız. Yaptığımız görevlerin ve sorumlulukların farkında değiliz. AK Parti'de siyaset yapan her birey hangi konumda olursa olsun genel merkezinden sandıklara kadar hepimiz büyük sorumlulukların altında bu işleri yapıyoruz. 4 tane kapı çalalım, 4 tane el sıkarak partimizin yapmış olduğu hizmetleri AK Partili olmayan arkadaşlarımızı anlatarak onları da AK Parti'ye hizmet etmeye davet edelim” dedi.

Haber: S. YANAR