Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerine ilişkin seçim takvimini yayımladı.

Başvuru tarihleri: 4-17 Ocak

Seçim takvimine göre; hastalığı veya engeli nedeniyle yatağa bağımlı olanların, yataklarında oy kullanabilmelerine imkân tanıyan seyyar sandık uygulamasından faydalanabilmesi için 4-17 Ocak tarihlerinde İlçe Seçim Kurulları’na veya iletilmek üzere mahalle muhtarlıklarına başvurmaları gerekiyor.

AK Parti İl Seçim İşleri Başkanı’ndan açıklama

AK Parti İl Seçim İşleri Başkanı Servet Rutci, yaptığı açıklamada, ilk olarak 24 Haziran 2018 seçimlerinde uygulanan ve vatandaşın oldukça memnun kaldığı bu uygulamanın, yine il ve ilçe merkezlerinde gerçekleşeceğini vurguladı.

 24 Haziran seçimlerinde Seyyar Sandık’ta oy kullananların tekrar engeli veya hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olduğuna dair rapor almasına gerek olmadığını, bu kişilerin eski raporlarıyla Seyyar Sandık Talep Formu doldurup muhtarlıklara teslim etmelerinin yeterli olduğunu ifade eden İl Seçim İşleri Başkanı Servet Rutci, vatandaşların bir yakını vasıtasıyla mutlaka 4-17 Ocak tarihlerinde muhtarlıklara başvurmaları gerektiğini hatırlattı.
Sandığı vatandaşın ayağına getiren Seyyar Sandık Uygulaması’nın ilk olarak 24 Haziran 2018 Seçimlerinde uygulandığını ve büyük rağbet gördüğünü anımsatan Rutci, “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu, YSK’nın internet sitesinden edinileceği gibi İlçe Seçim Kurulları ve Muhtarlıklardan da alınabilecektir." ifadesini kullandı.


Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ