Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal'ın yeniden Belediye Başkan adayı olup olmayacağı konuları belirsizliğini korurken Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'de bu konuda yaptığı açıklamalarla Belediye Başkanı adayı olabileceği sinyalleri verdi. Şahin, “Şimdilik 2 Kasım'da yapılacak olan Kaynaşlı Kongresini düşünüyorum. Ama eğer halkımız uygun görür ve yeterli koşullar oluşursa daha önce ilçe başkanlığını yaptığım Kaynaşlı halkımız için Belediye Başkanı olmak beni sevindirir. Eğer halkım isterse sadece ilçe belediye başkanı değil il belediye başkanlığı ve il parti başkanlığı için hatta milletvekilliği için bile adaylık söz konusu olabilir. Bunun en doğru kararını halkımız verecektir. Ama şimdilik bu konuları konuşmanın erken olduğunu düşünüyorum. Bu konular zamanı gelince görüşülüp karara bağlanır. Genel Merkez'in düşünceleri de bizim için çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

“Vekilin kararını doğru bulmuyorum.”

Geçtiğimiz pazar günü yapılan Cumayeri İlçe Kongresinde Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay ile Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu arasında yaşanan gerginliğe de değinen Şahin, “Ben Vekilimizin davranışını doğru bulmuyorum, Sonuçta Başkanımız yanlış bir şey söylemeyecekti ve konuşmak için verilen zamanı kullanıyordu. Burada Vekilimiz yanlış davrandı, Ben olsaydım sözümü bitirmeden konuşmamı tamamlamaz ve Vekilimize karşı çıkardım. Eğer Sayın Koloğlu orada hattini aşan bir cümle konuşsaydı ya da verilen zamanı aşsaydı o zaman konuşmasını kesmesi söylenebilirdi ama bu durumda kendisine yapılan bu uygulamaya anlam veremedim. Sonuçta orası onun Başkanlık yaptığı bir bölgedir.” şeklinde konuştu.

“Eftal Kaynaşlı için hiçbir şey yapmamıştır.”

Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal'a eleştiride bulunmayı da unutmayan Şahin, “Eftal Beyin bu ikinci dönemedir ve yaklaşık 10 yıla yakın bir zamandır Belediye Başkanlığı yapmaktadır. Ama sizinde gördüğünüz gibi Kaynaşlı'daki çoğu çalışma ya eksik bırakılmış ya da hiç başlanmamıştır. Yeni gelecek Belediye Başkanımız bu nedenle yapılan çalışmaları yeniden yapmak zorunda kalacak, Daha öncede söylediğim gibi Eftal Başkan heyecanını yitirmiştir ve artık hiçbir çalışmasını isteyerek yapmamaktadır.” ifadelerine yer verdi.