Cumhuriyet Halk Partisi’nde il başkanlığı için aday sayısı ikiye çıktı. Eski İl Başkanı Zekeriya Tozan’dan sonra 7 Haziran Genel seçimlerinde CHP’den 2. Sıra milletvekili adayı olan Ali Fuat Şaşoğlu da adaylığını ilan etti. Şaşoğlu, parti binasında parti üyelerinin yoğun katılım gösterdiği bir basın toplantısı düzenledi.  Öncelikle CHP İl Başkanı Mustafa İzgin’in konuşmalarıyla başlayan basın toplantısında İzgin, bugünün Türkiye'yi sarsan 17 Aralık operasyonlarının ikinci yıldönümü olduğunu hatırlattı.

17 ARALIK’I UNUTTURMAK İSTEDİLER!

İzgin, “ bir yolsuzluk ve rüşvet olayı ortaya çıktığında bütün dünyada halkın vicdanını dinleyen siyasiler sorumluları bulur ve cezalandırmak için çabalarlar. Ancak bizim ülkemizde darbe edebiyatıyla olayların üstünü örtmek istediler. Önce paniklediler, sonra çete var dediler. Yüzlerce bürokrat, savcının binlerce polisin görev yerlerini değiştirdiler. Olaylardan önceden haberimiz olsun diye adli kolluk yönetmeliğini değiştirdiler. HSYK yapısını değiştirerek tüm yetkilerini Adalet bakanına dolayısıyla Başbakan’a bağladılar. Yani hesap soracakları yerde hukuk ilkelerinin dışına çıkarak yolsuzluk ve rüşvet olayını ortaya çıkaranların cezalandırma politikasına giriştiler.” dedi.

İzgin, “yolsuzluklardan dolayı yoksulluğa mahkum edilen halkımızın bunları unutmamasını istiyoruz.” şeklinde konuşmasını tamamladı ve sözü CHP İl Başkan adayı Ali Fuat Şaşoğlu’na bıraktı.  Ülkenin kötü bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Şaşoğlu,  zor bir göreve talip olduğunu belirtti. Şaşoğlu, CHP’nin Türkiye’nin gelecek yüzü olduğunu belirtti ve seçildiğinde partiye genç üyeleri katmak için çalışacağını söyledi.

HİÇ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ

Parti örgütünde 2 yıldır aktif olarak görev aldığını dile getiren Şaşoğlu, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde gördüğü eksikliklere dikkat çekerek “ötekileştirmeme” sözü verdi.

Şaşoğlu, “ yönetimimiz boyunca hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğimizi, Düzce’ye ilişkin sorunları kamuoyu ile paylaşmayı ve çözüm noktasında örgüt olarak etkin rol almayı bir görev olarak görüyorum. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde sandık bazında ötekileştirmenin partiye zarar verdiğini, seçmenin bu konuya hassas olduğu görülmektedir. Önümüzdeki süreçte iktidarın yanlışlıklarına, tehditlerine, kuşatmalarına karşı durarak, partime, dolayısıyla ülkeme ve insanlığa hizmet için Düzce il başkanlığına aday olduğumu belirtiyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Haber;S.KAŞKIR