Sağlık konularına değinen Şaşoğlu,’’10 yıldır Düzce’ye hizmet vermekteyim. Şunu öncelikle söylemek isterim ki Düzce’li değilim ama adayların hiç biri Düzce’ye benim kadar hizmet etmemiştir. Bundan sonrada Düzce’ye hizmet etmeye devam edeceğim. Sağlıkla ilgili geldiğimden beri birçok problemle karşılaştım. Düzceli vatandaşalar, Muncurlu ve Aziziye hastaneleri arasında yıllardır mekik dokudu. Fiziki şartlar Aziziye’de çok farklı, SSK binasında çok farklı, Muncurlu’da çok farklı oldu. Hastane diye gittiğiniz bir yerin yataklı birimi var ama acil birimi yok. Hastane keşmekeşliği söz konusu. Bu sorunu gidermek için yaklaşık 4 yıldır, ha bu gün ha yarın diye söylendi. Verilen sözler, yan yattı çamura battı, müteahhit kaçtı, para almadı, işçi kaçtı gibi bahaneler söz konusu oldu. Kimse memnun değil bu durumdan hastada hekimde.”dedi.
 
HİZMET ALIMINDA GÖZ BOYAMA VAR
 
Vatandaşları yanıltıcı hizmetler yapıldığını kaydeden Şaşoğlu, “Sağlık politikasının çok iyiye gittiği söyleniyor. Bu gün hastaneye gittiğiniz zaman randevu almak isterseniz,16:00,18:00 saatlerinde kesinlikle bir ücret sizden alınıyor. Muayeneye gittiniz ücret alınıyor,eczaneye gittiniz ücret alınıyor, ilaca katkı payı alınıyor,3 ilaçtan fazla olursa ilaç başı tekrar alınıyor,emekliyseniz maaşınızdan,çalışansanız bir peşin tahsilat yapılıyor. Peki biz zaten bunu SGK’lı olarak bunun primini ödemiyor muyuz? Hizmet alımında göz boyama var. Düzce Belediye başkanının deyimiyle’’makyaj’’var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bildirgesini bu noktada hatırlatmak isterim, emeklilerden ve çalışanlardan sağlık kesintisi olmayacak. Vatandaş farkına varmadan birçok kesinti yapılıyor. Çünkü tahsilatı eczane yapıyor, bunu eczanede cebine koymuyor tabî ki, bunu devlet alıyor.” diye konuştu.
 
BARİ ‘’MAKYAJI’’DÜZGÜN YAPIN
 
En dikkat çeken konulardan birinin alt yapı eksikliği olduğunu vurgulayan Şaşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
 
Ben 1,5 ay önce Yimpaş’tan Migros’a kadar arabayla giderken asfalttaki kesikleri saydım.49 adet asfalt kesiği var.Yama değil.Çay mahallesinde 50 m’de 60 tane karşıdan karşıya ve yol boyunca boydan boya kesikler var.Yani elektirik götürmek için su götürmek için, kanalizasyon,doğalgaz için.Yağmur yağdığında ilimizde sokakta yürüyemiyoruz ıslanmadan.
Biz öne alt yapıyla işe başlayacağız. Şu anda Bolu-İstanbul caddesinde asfaltın yüzeyi kazılıyor. Siz yolun alt yapısını doğru yapmazsanız, yol tabîki bozulur.Ama siz seçim yaklaştı diye gelip asfaltın yüzeyini kazıyıp, tekrar asfalt yapmaya çalışırsanız,bu noktada kimseyi inandıramazsınız.Hele şehrin en işlek caddesinde çalışma yaparak kimseye yutturamazsınız.Belediye Başkanı bunun makyaj için olmadığını söylüyorsa, bu yolda tekrar elektirik,su,doğalgaz için,kesi yapmayacaklarının garantisini veriyorlar mı? Boş arsalar var bu arsalara elektirik su doğalgaz gidecek,bunların boruları nasıl olacak?

Yolu bozmayın. Milli gelir bunlar.Ondan sonra sorarlar asgari ücret nasıl 1500 lira olacak?
Plansız programsız yapıldığını düşünüyorum.Yarın asfalt oraya dökülecek hep beraber döküldükten sonra ilk yağmurda yürüyelim.O asfaltta su birikintileri olacak mı olmayacak mı? Bari ‘’Makyajı’’düzgün yapın.
 
İtfaiyenin oradaki köprüden bahsetmek istiyorum her yağmurda köprünün ortasında su birikiyor.Hiç birşey yapamıyorsanız 20 m’lik betonu düzgün dökemediyseniz,bir matkapla delin bari de su birikmesin. Hiç birşey yapmıyorsanız yarın gidin beni susturmak için bir matkapla delin Allah’ınızı severseniz..’’diyerek canlı yayını noktaladı.