31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Düzce’de siyasetin nabzını tutan ve Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Seçim Gündemi” programı yine dopdolu bir içeriği ile ekranlardaydı. Saat 20.00’de Öncü TV’de izleyicisi ile buluşan programın bu haftaki konuğu ise Beyköy Belediye Başkanı ve partisinin yeniden belediye başkan adayı gösterdiği Osman Kılıç oldu.

Kılıç, bugüne kadar yaptığı çalışmalara, seçilmesi halinde yapacaklarına ve kendisi hakkında ortaya atılan iddialara kadar birçok konuya açıklık getirdi.

“Altyapıyı bitirmeden üstyapıyı yapmayacağım demiştim”
Ünsal’ın, “2009-2019 yıllarında 10 yıllık belediye başkanlığınızda Beyköy’e ne söz verdiniz neler yaptınız, sözlerinizi yerine getirdiniz mi? Halk karşılığında bunun cevabı nasıl oldu?” sorusunu yanıtlayan Kılıç, şöyle konuştu:

“Ben 2009 da ilk aday olduğum dönem Beyköy’ün alt yapısını bitirmeden üst yapı yapmayacağım diye bir taahhüdüm olmuştu. Beyköy’ün en önemli sorunlarından biri olan altyapının tamamen bitirilmesi konusunda taahhüdüm vardı. Seçim çalışmalarında şunu söylemiştim, daha önce Beyköy’de 4 dönem belediye başkanlığım vardı.”

“20 bin nüfusa yetecek içme suyunu ben Beyköy’e getirdim”

“Bizden önceki belediye başkanı adayları Beyköy’ün içme suyunu siyaset yapmışlardı. Ben bu dönem içme suyuyla gelip içme suyuyla giden belediye başkanı olmak istemiyorum. Ben geleceğim içme suyu sorununu kökten çözeceğim 5 yılın sonunda bu iş çözülmüş olacak diye girdim yani suyla gelip suyla gidecek belediye başkanı değilim dedim olayı da öyle gerçekleştirdik. Biz ilk söz verdiğimiz gibi ilk icraatımız içme suyumuz. Bizim içme suyumuz mevcut şu anda alt yapısıyla beraber deposuyla, ishal hattıyla, mevcut şebekesiyle birlikte 20 bin nüfusa yetecek içme suyunu ben Beyköy’e getirdim. Bundan 4 sene öncesine kadar ikinci katlara su çıkmazken bugün ikinci katı bırakın dördüncü katlara kendi cazibesinden akan bir su var.’’

“Biz içme suyu sorununu kökten çözdük”

“Biz içme suyu sorununu kökten çözdük. Şehir şebekesi 30 kilometre şebekeyi tamamen yeniledik. Ev bağlantılarının tamamını değiştirdik. Hatta su kayıpları ve kaçakları olmasın diye biz evlerde olan su saatlerini kaldırıma getirdik yani kaldırıma lokal yaptık kaçakları önlemek adına. Biz  bu içme suyunu 18 kilometre de yeni Odayeri yaylasına şebekesini yaptık o da yeni tamamen sıfır 800 tonluk depomuz sıfır.”

Göreve geldiği 2009 yılında yalnızca 1 mahallede doğalgaz olduğunu söyleyen Kılıç,” 5 mahallenin 5’ine de doğalgazımızı tamladık. Evlerin yüzde 99’unda doğalgaz var” dedi. Ayrıca havada olan elektrik hatlarının da yerin adlına aldırdıklarını belirtti.

“Beyköy’de asfaltsız yolumuz yok”
İlçede asfalt sorununun olmadığına dikkat çeken Kılıç, yaptığı çalışmalarını anlattığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Daha önceden yapılmış bozulmuş asfaltlarımız vardı biz son 3 yılda 30 kilometre asfalt yaptık. Beyköy’de asfaltsız yolumuz yok. Yeni imara atçığımız yollar var. Onlara devam ediyoruz onları açacağız. Önümüzdeki dönem hedefimde 30 kilometre daha yol ağı katmak var.

“Beyköy’e 2 sosyal tesis kazandırdım”

“Beyköy’ e 2 sosyal tesis kazandırdım. Hiçbir ilçede olmayan 2 sosyal tesis kazandırdım. 5 dönüm üzerine kurulu 1150 metre kare kapalı alan, 3500 metre kare açık alan, düğün salonu, toplantı salonu yaptım. Mahalle içinde kalan itfaiye alanımız vardı. Fen işleri garajı ve itfaiye alanını taşıdım. Çok güzel bir park yaptım. Millet parkı, dolu bir park insanlarımızın ve çocuklarımızın orada çok güzel eğlendiğini görüyorum.”

“4 yıl öncesine kadar 112’miz yoktu Beyköy’e 112’yi kazandırdık”

“Sağlık ocağımız yoktu, var olan bina atıl ve eski bir binaydı. Eski binanın yıkılıp yenilenmesi konusunda girişimde bulunduk bu girişimimiz sonuç aldı. Orayı sağlık müdürlüğü olarak yeniden tanzim ettik. 3 hekim ile sağlık ocağımız hizmet veriyor. 4 yıl öncesine kadar 112’miz yoktu Beyköy’e 112’yi kazandırdık.”

“Uğur Suyu millet parkı 2019 hedef projemiz”
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin ardından yeniden seçilmesi durumunda hayata geçirmek istediği projeler ve hedeflerine ilişkin konuşan Kılıç, şunları kaydetti:

“Dinlenme ve eğlence alanları, orman içi gezinti, çim alanları, bitki alanları, spor salonları, tribünler, dış mekan spor alanları, çocuk oyun grupları, sokak oyun alanları, macera parkı, büfe kafeterya, restoran, seyir terasları seyir kuleleri, piknik alanları, dinlenme alanları geniş kapsamlı bir alan burası. Uğur Suyu millet parkı 2019 hedef projemiz. Gençlerimiz için gençlik merkezleri kurmak istiyoruz.”

“Her mahalleye klimalı durak yapacağız”

“Bir tane klimalı durağımız var. Bu klimalı duraklarımız içinde kütüphanesi, televizyonu var. Çok konforlu bir durak, otomatik sitem gece saat 12’de kapanıyor sabah saat 7’de açılıyor. Biz bunlardan her mahalleye yapacağız.”

“Yayla turizminin yapılması için bir çalışmamız var”

“Sayın Bakanımız Faruk Özlü Beyin bakanlık döneminde bir proje başlatmıştık her ilçeye bir turizm alanı oluşturmak. Beyköy’ü bölgesinde Odayeri Yaylası yayla turizminin yapılması için bir çalışmamız var.”

“İyiki AK Partili olmuşum”

“Ben Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday oldum. İlk seçimde belediye başkanı seçildim 3 buçuk yıl Milliyetçi Hareket Partisi’ni en iyi şekilde temsil ettim. İktidar partisinden olursanız bu hizmetleri daha hızlandırırsınız, yardımları daha fazla alabilirsiniz. Hangi parti olursa olsun İller Bankası’nda payınız aynı eşit bir şekilde dağıtılıyor. Nüfus oranına göre dağılıyor. AK Parti’ye iyiki geçmişim iyiki AK Partili olmuşum. AK Partili olmasaydım bu yatırımların hiçbirini kazandıramazdım.”



“Osman kendine rant elde etti diyecek kimseyi bulamazsınız”
Tek amacının Beyköy’e hizmet etmek olduğunu kaydeden Başkan Kılıç, kendisi ile ilgili iddiaları şu sözlerle yanıtladı:

“Tek amacım Beyköy’e hizmet etmek. Osman Kılıç ile ilgili Osman kendine rant elde etti diyecek kimseyi bulamazsınız. Bulursanız getireceksiniz o insanı ispatlayacak ispatlamazsa ben ispatlamayan her kişiye ağır ithamlarda bulunuyorum. Belgesiz konuşan herkese ağır ithamla konuşurum.”

“Kesinlikle gizli kamera falan yok, görüntü var ama ses yok”
Ünsal’ın, “Beyköy’de yaptığınız akıllı duraklarda ve otobüslerde gizli kamera ve mikrofon olduğu söyleniyor, bu doğru mu?” sorusuna da yanıt veren Kılıç, şunları söyledi:

“Kesinlikle gizli kamera falan yok. Normal kamera var ama diğer kameralar nasıl sessizse onlar da sessiz. Görüntü var ama ses yok.”

“Herkese adaletli bir şekilde yaklaşıyoruz”

Hakkında, imar konusunda kişilere ve kurumlara özel ayrıcalık yaptığı iddialarına da yanıt veren kılıç, şöyle konuştu:
“İmar komisyonu 5 kişiden oluşuyor. Gelen dosyalar bu komisyona gönderilir. Komisyondan olumlu veya olumsuz sonuçlanır. Meclise gelir ve yüzde seksen oy birliğiyle onaylanır veya onaylanmaz. Herkese adaletli bir şekilde yaklaşıyoruz.”

“Vatandaşın su borcu borçtur”
Seçimden sonra vatandaşlardan su paralarını tahsil edilecek mi?

“Vatandaşın su borcu borçtur. Devlete olan borçtur. Ben almazsam yarın başka biri alacaktır. Hiçbir şekilde devlete olan bu borçlar silinmemiştir bugüne kadar. 4 yıldır su parasına zam yapmadık.  Halen de yapmayı düşünmüyorum.”

“Devletin kurumlarında peşkeş çekilen hiçbir yer yoktur”
Kılıç, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah ünsal’ın, “Beyköy’e yapılan sosyal tesis ve kiralanan mekanların ihalesi neden AKP’ye yakın kişilere veriliyor?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Beyköy Belediyesi’nde hiçbir tesis taraflı bir şekilde kimseye verilmemiştir. Şuan da Turkuaz Belediye Tesisi belediyenin işletmesindedir. Biz yapmaktayız işletmeciliğini, belediye olarak yapıyoruz. Kum ocağımız var onu da ihaleye çıkardık, diğer sosyal tesisimizin kantin işletmeciliği boştadır şuan da çalışmıyor onu da seçimden sonra tekrar hayata geçireceğiz. Devletin kurumlarında peşkeş çekilen hiçbir yer yoktur.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ