Düzce Milletvekili Osman Çakır, Koordinatör Milletvekili olduğu Karabük’te Ak Parti İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in de katıldığı toplantıda, yeni anayasa ve terör konuşuldu.
Şahin’den vekillere uyarılar
Çakır toplantı ile ilgili olarak verdiği bilgide, Şahin’in milletvekilleri ve belediye başkanlarına seslenerek, “ Halkın oyları ile gelmiş olduğunuz görev ne olursa olsun sakın ha şu cümleyi kullanmayın, 'Beni bu iş tatmin etmiyor'. Bunu asla söylemeyin. Bu halka saygısızlıktır. Sizi hizmet için başa getirenleri küçük görmektir. Kendini beğenmişliktir. Bu siyasetçinin yapacağı en büyük hatadır. Biz parti olarak halkımız bizi hangi hizmete getirişse bu makamda hizmet etmeyi şeref saymışızdır. Bu benim için çocuk oyuncağı' anlamına gelen kelimeyi asla kullanmayız. Halk size oy vermişse onu küçümseyemezsiniz. Söylerseniz halkla aranızdaki manevi bağı koparırsınız. Halkın size vermiş olduğu şerefli hizmeti asla unutmayacaksınız. " şeklinde konuştuğunu söylerken, “ Başkanımızın sözleri tüm milletvekilleri ve belediye başkanları için geçerli. Halkın seçtiği görevdekiler, görevlerinin hakkını vermeliler.” Dedi.
Terör ve anayasa mutlaka çözülecek
Çakır, toplantıda terörün çözümü için atılan adımlar ve yeni anayasa hakkında da konuşulduğunu ifade etti. Çakır, “ Başkanımız toplantıda, 2013 yılında hükümet olarak 2 büyük hedefin olduğunu, bunlardan bir tanesinin terör örgütüne silah bıraktırmak ve unsurlarını yurt dışına çıkartmak olduğunu söyledi. Ayrıca, bunun zor bir süreç olduğunu ve bunu herkesin takdir edeceğini, terörün çözümünde kardeşliği tercih ettiğimizi dile getirdi. Yeni anayasa konusunda ise, şu anda anayasa değişikliğini tek başına parlamentoya verecek tek parti olduğumuzu söyledi. 367 ve üzeri olursa referandumsuz da anayasanın parlamentodan geçerek yasalaşması mümkün. Eğer 330 ve üzerinde bir destek görürsek Genel Kurula indirip bu anayasayı görüşebileceğimizi belirtti. " dedi.

Haber: H. İŞCAN