CHP Merkez ilçe başkanı Semih Cemşit, bugün düzenlediği basın toplantısı ile diğer partilerin belediye adaylarını topa tuttu. Cemşit’in ilk hedefindeki isim Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş oldu.

DÜZCE BU ZİHNİYETİN YÖNETİMİNDE ÇOK ZAMAN KAYBETMİŞTİR

Cemşit, “AKP’nin adayı beş yıl önce tekrar aday gösterilmeyecek kadar başarısız kabul edilmişti. Kendi partisinin o dönemde milletvekilliğini şimdi de il başkanlığını yapan Kaşıkoğlu tarafından Keleş’in 33 dosyası olduğu itham edilmiştir. Bunca söylemden sona bu il başkanı, yolsuzluk dosyaları olduğunu iddia ettiği aday için Düzcelilerden oy isteyebiliyor. Üstelik Mehmet Keleş’de seçimden önce “ can düşmanım” dediği il başkanı ile çalışmayı kabul edebiliyor. Bizlerde soruyoruz dosya var mıdır? Varsa neden açıklanmıyor. Şayet dosya yok demek ahlakimdir? Düzce halkı bu sorulara cevap beklemektedir. Durum gerçekten vahimdir. Düzce bu zihniyetin yönetiminde çok zaman kaybetmiştir.”dedi.

KENDİ BAŞARISIZKEN BELEDİYEYİ NASIL YÖNETECEK

Cemşit, MHP Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük’ün ise birkaç kez aday gösterilmesini ve kamuoyunda konuşulan iş hayatındaki başarısızlarını diline doladı.
Cemşit, “ Öte yandan her seçimden bulunup getirilen düzce halkının önüne aday olarak çıkarılan Ömer Küçük iş hayatındaki başarısızlıklarıyla kendi işini yönetemezken nasıl Düzce Belediyesini başarıyla yönetecek bizce merak konusudur. Hem MHP’nin adayı hem de AKP’nin adayı Mehmet Keleş seçimlerin hemen ertesi günü Düzce’yi terk etmişlerdir ve ancak seçim zamanı Düzce’yi hatırlamışlar. Düzce’de bile yaşamayan bu adaylara nasıl güveneceğiz. Düzceli bunu unutmayacaktır.” diye konuştu.
CHP olarak Tertemiz, dürüst bir adayla yola çıktıkları belirten Cemşit, ayakkabı kutusuna koyduğu 33 dosya ile hem yolsuzluk operasyonlarına hem de AK Parti Adayı Keleş hakkında ortaya atılan 33 dosyaya göndermede bulundu.

AHLAKİ DEĞİL!

Ak Parti’nin İnönü parkına açtığı seçim bürosunun kanuna uygun olmadığını belirten Cemşit, kapatılmasına ilişkin Düzce Valiliğine şikayet dilekçesi verdiklerini söyledi.
Cemşit, “Kamu tüzel kişiliğindeki belediyeye ait yerlerin seçim için kullanımı doğru değildir. Halkın kullanıma açık alanlarda seçim çalışması yapmak ahlaki değildir. Biran önce boşaltıp halkın hizmetine sokulmalıdır. Valilik makamına şikayette bulunduk. Gereken yapılır ve Halka ait yerler tekrar halka verilir.”dedi.

Haber: S. KAŞKIR