Partilerin bu zaman kadar olduğu gibi 2019’da yapılacak yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmaları erken başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim çalışmalarına başlayın çağrısının ardından son olarak haftasonu yapılan kurultayın ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de seçim çalışmalarına başlama startını vermişti. Saadet Partisi ve Vatan Partisi’nde de çalışmalar başlamıştı.

Düzce’de ise partilerin çalışmalar kapsamında birbirlerini ziyaret etmeleri dikkatlerden kaçmadı. Son olarak İyi Parti Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan’ı ziyaret ederken partilerin özellikle Düzce için birlikte hareket etme kararı almaları dikkatlerden kaçmadı.

Diğer taraftan partiler içinde ve partilerin genel merkezlerinde yerel seçimin erkene alınması da gündemdeki yerini koruyor. Partilerin bu nedenle seçimlere erken hazırlanmaya başladığı ve belediye başkan adaylarını seçmek için özenle çalışmalar yaptığı da konuşulan konular arasında yer alıyor.

Genel merkezlerden önemli simalarında aday seçimleri için sık sık Düzce’ye geldiği ve bu konuda her türlü bilgileri parti il başkanlarından aldığı da bilinen konular arasında. Yerel seçimlerin erkene mi  alınacağı bilinmezken partilerin özellikle Düzce Belediye Başkan adayı için hararetli bir şekilde çalıştığı gözleniyor. Çalışmalar konusunda neler yapılacağı ise merak edilen konular arasında yer alıyor.

Haber: M.AYDIN