7 Haziran seçimleri için partisine yapılan aday adaylığı müracaatları için de görüşlerini açıklayan Hikmet Keskin 'Bu bir hizmet yarışıdır, AK Partiye olan sevginin bir göstergesidir. Milletvekilliği bir hizmet makamıdır. Hizmet etmek isteyen yerini AK Parti olarak görüyor. Bu da bizi sevindiriyor.' dedi. Teşkilat olarak ilçe gezilerine önem verdiklerini ifade eden Keskin, gezileri sırasında vatandaşların, özellikle de esnafların sorunlarını dinlediklerini belirtti. Keskin, ' Bu gezilerde partimizin saha çalışmalarının sonuçlarını da görmüş oluyoruz' dedi.
 
 
Bir önceki döneme göre, İl Başkanlığı için uygun koşulların oluştuğunu mu düşündünüz?

Bizler şuna inanıyoruz, her şey Allah’ın takdiridir. Rabbim bize bu dönemde nasip etti biz buradayız. Tek derdimiz nasip olan bu görevi layıkıyla yerine getirmek Düzce'mize faydalı olabilmektir. Bir önceki il başkanlığı için de adaylığım söz konusu olmuştu. O dönemde Babam İlyas Keskin Milletvekilliği aday adayı olarak başvurmuştu. Siyasette aile ilişkileri polemiğinin oluşması doğru olmazdı. Bu nedenle Mustafa Yılmaz'ın il başkanlığı için adaylığımı çektim. Bu dönem, siyasi birikimim ve deneyimim ile kendimi daha hazır hissettim.

İl Yönetim Kurulu üye listesini hangi kriterlere göre oluşturdunuz?

Şunu başta belirtmeliyim. Yönetimimiz çok kaliteli bireylerden oluşmakta. Hepsi genç ve heyecanlı, bizler toplumun her kesimine hitap eden hakkaniyetle, görevini başarıyla yerine getirecek insanlardan seçmeye çalıştık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun Yeni Türkiye vizyonuna uygun hareket ettik. Bu arada Yönetim Kurulu listesini oluştururken, partimizin Milletvekillerinden, eski yönetimlerine kadar etkin, etkili, yetkili, önerilebilir kişileri için çağrı yaptık ve listemizi buna göre oluşturduk. Bunda’ da başarılı olduğumuza inanmaktayım.

Aday adayı tanıtım toplantısında sözünü ettiğiniz “Tecrübesiz ve genç olduğumu söyleyenler oldu. Hiçbirine kulak asmadık” sözünüz bir mesaj mıydı?

Ben şunu söyleyeyim, bizler tecrübeyi ve dinamizmi harmanladık diye düşünüyorum. Bu denge bizi başarıya ulaştıracaktır diye düşünüyorum. Şüpheyle bakanlar var ise sonunu gördüklerinde yanıldığını anlayacaklardır. Az önce de belirttiğim gibi Yönetim Kurulumuz Yeni Türkiye Vizyonuna uygun kişilerdir. Herbiri bu vizyonu üstlenebilecek, ileriye taşıyabilecek siyasetçilerdir. Bunun için böyle bir cümle kullandık.

Partinizdeki aday adayı sayısının fazla olmasını neye bağlıyorsunuz?

Güçlü dinamik bir parti olduğumuzdan teveccühün çok olduğuna inanıyorum. AK partinin aday adayının çok olması partimizin tüm Türkiye’yi kucakladığını ve tüm Türkiye’yi temsil ettiğini gösterir. AK Partide herkes kendinden bir şeyler buluyor ki teveccüh bu kadar çok oluyor.

Aday adayı sayısının fazlalığı bir anlamda mevcut Milletvekillerinin yetersiz kalması algısını oluşturuyor mu ?

Hayır. Bu bir hizmet yarışıdır. AK Partiye olan sevginin bir göstergesidir. Milletvekilliği bir hizmet makamıdır. Hizmet etmek isteyen hizmetin yerini AK Parti olarak görüyor. Buda bizi sevindiriyor daha güçlü kılıyor. Aday adayımızın çokluğu milletvekillerimizin yetersizliğiyle bir alakası yok. Şu andaki milletvekillerimiz görev süreleri boyunca çok ciddi hizmetler yapmışlardır. Hatta bu günlerde bile Düzce’ye çok ciddi kazanımlar elde etmişlerdir. Bizim derdimiz Düzce’dir, gerisi teferruattır.

İlçe gezilerindeki izlenimlerinizde neleri öne çıkarmak istersiniz?

Tüm teşkilatlarımızla uyumluluğunu Halk ’la iç içe olan, halkın içinde olan, onların sorunlarını dinleyen, çözüm üreten bir anlayışın ön planda olmasını istedik. İlçelerimizin yanı sıra köylerimize de gittik. Öncelikle çok sıcak karşılanıyoruz. Biz de herkesi kucaklıyoruz. Tabii ki teşkilatlarımızı ziyaret ediyoruz ama bunun yanı sıra pazara iniyoruz, çarşıyı geziyoruz, esnaflarımızla görüşüyoruz. Partimizin saha çalışmalarının sonuçlarını da görmüş oluyoruz.

Düzce için öncelikli olarak tespit ettiğiniz, acil çözümlenmesi gereken sorunlar nelerdir?

Düzce’miz imajının ne olacağına dair artık bir karar vermeli. Düzce’miz Ankara ve İstanbul’un ortasında dolayısıyla ve kolay ulaşılırlığıyla bölgemizin Türkiye’nin bir turizm merkezi olabilecek bir kapasiteye sahip. Tüm çalışmalar ve yatırımlar bunun üzerine olmalı. Düzce gelecek 10 yıl içinde bir turizm cazibe merkezi haline gelecek. Doğa turizmi, Kültür turizmi, sahilimizle çok çeşitli turizm olanaklarımız var. Bu olanakları tesisleşerek kolay ulaşımı sağlayarak biz Düzce’mizi cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Bunu yapacak vizyonumuz mevcut, tek yapılması gereken birlikteliği sağlayarak bir olup güçlü olup gerekli mercilere kendimizi anlatmak.

Ya eksik kalan, tamamlanamayan yatırımlar için ne diyeceksiniz? Mesela hastane, mesela Kültür merkezi gibi...

Hastane yatırımında talihsizlik yaşandı, bunu kabul etmek gerekir. Ama sonunda bu yatırım tamamlanma aşamasına geldi. 2015 yılı içinde hizmete girecek. Fiziki yapılanmanın tamamlanmasından sonra gerekli düzenlemelerde yapılacak. Yatak sayısı, iç donanım ve branşlar üzerinde yeniden değerlendirme yapılacak. Aziziye-Muncurlu hattı hasta ve yakınları için daha zahmetsiz ve kolay ulaşılabilir hale getirilecektir. Doktorlarımızın kadro ataması ve branş dağılımı ciddi bir şekilde ele alınacaktır. Kültür merkezi yıllardır Düzce'de yarım kalan yatırımlar arasında yerini aldı ama bundan da çözüme gelindi. Buradaki sorun yatırımın Bakanlıklar düzeyinde mi yoksa belediye düzeyinde mi gerçekleştirilmesi gerektiğine ilişkindi. Şimdi tamamlanıyor ve en geç yaz aylarında hizmet vermeye başlayacak. OSB ve henüz yapım aşamasında olan otogarın otobana bağlantılı olması için geçenlerde  müjdemi vermiştim. Bunu da çözdük. Şimdi belediye ve karayolları tarafından söz konusu hat üzerindeki kamulaştırmalar yapılıyor.

Size göre Düzceli vatandaş neden AK Partiye oy vermeli?

Düzceli vatandaşlarımız, AK Partimizin 2023 hedeflerinin büyüklüğünü anlaması, Düzce’yi 2023’e taşıması ve Düzce’mizin 10 yıl içinde büyük bir turizm ili olmamızı istiyorsa ki istiyor,  AK Partiyi tercih edeceklerdir ve tercih etmelidir. Düzceli vatandaşlarımız her seçimde partimize hep daha fazla oy vermiştir. Çünkü partimize güvenmiştir. Biz de parti olarak bu güvenlerini boşa çıkarmadık. Onlar bize güvendi biz de gecemizi gündüzümüzü katarak çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Tabi ki eksikliklerimiz ve hatalarımız olmuştur. Ancak yeni kurduğumuz yönetim kurulumuz ile ve belediyemiz ile aynı zamanda milletvekillerimiz ile yeni bir sinerji oluşturup Düzce’yi daha fazla hizmet alır hale getireceğiz. Vatandaşlarımız da bunun farkındalar İnşallah.

Temayül yoklamalarının sıralaması size göre ne ölçüde etkili olabilir?

Temayül yoklaması kriterlerden sadece bir tanesidir. Tek başına değerlendirilemez, tüm kriterlerin neticesinde karar verilecek, dolayısıyla en adaletli ve uygun aday muhakkak seçilecektir.