Seçim Güvenliği Değerlendirme Toplantısı, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya İçişleri Bakanı Efkan Ala, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve 81 ilin valisi katıldı.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 30 Mart yerel seçimlerinde milli irade hırsızlığına ve saygısızlığına asla izin vermeyeceklerini belirterek, seçim sürecinde çeşitli şekilde adaylara ve seçim bürolarına yapılan saldırılara müsaade etmeyeceklerini söyledi.


Bakan Ala, “Bu nedenle bizlerin görevi seçimlerin tam bir adalet içerisinde yapılmasını sağlamak, seçme ve seçilme hakkının en güzel, en güvenli ve rahat bir ortamda kullanılmasını, vatandaşın hiçbir baskı altında kalmadan bu hakları kullanması için gerekli güvenlik önlemlerini almasını, milli iradeye doğrudan veya dolaylı olarak yönelebilecek tehditlerin bertaraf edilmesini, vatandaşın özgür ve güvenli bir ortamda siyasi tercihlerini kullanacağı ortamın hazırlanmasını sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.