Zaman zaman söz düelloları yaşanan AK Parti Teşkilatı ile Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı bu kez MHP’nin Düzce’nin çeşitli noktalarında billboardlara verdiği seçim afişleri yüzünden karşı karşıya geldi. 

 “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirtmeyiz dediler yalan! Kadına şiddet son bulacak dediler yalan! Terör örgütü ile görüşmedik dediler yalan! Türkiye ileri demokrasi dediler yalan!” içerikli sözlerin olduğu ve köşede Milliyetçi Hareket Partisi'nin ambleminin bulunduğu afişlerin kaldırılmasını isteyen AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, seçim kuruluna başvuru yaptı. Seçim kurulu yaptığı değerlendirmede amblemde yazıların içeriği itibariyle hakaret oluşturmadığı, eleştiri mahiyetinde olduğu ve dolaylı olarak ilanı yapan partinin kendisinin bunları yapmayacağını ifadesi şeklinde anlaşıldığı, bu sebeple afiş ve pankartların kaldırılmasına ilişkin talep yerinde olmadığından oy çokluğu ile reddine karar verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Düzce Merkez İlçe Başkanlığı’nın dilekçe ile yapmış olduğu talep reddedilse de AK Parti, ilan ve reklam yerlerine siyasi partilerin sadece kendi partilerini övme amacıyla kullanılması gerektiği, başka bir partinin yıpratıcı ve rencide edici ifadelerin kullanılmaması gerektiğini savunarak karara muhalefet şerhi koydurdu.