7 Haziran genel seçimleri için milletvekilliği için 5 aday adayıyla çalışmalarına sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi’nde 29 Mart’ta yapılacak ön seçim öncesi CHP İl Başkanlığının önemli bir misafiri ziyarette bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Parti Meclis Üyesi Yakup Akkaya ve Basın-İş Genel Sekreteri Savaş Nigar Düzce’ye geldi.

Parti’de CHP İl Başkanı Müjgan Çakman ve partililerle bir araya gelen Akkaya basın açıklaması yaptı.
Akkaya sözlerine Türkiye’nin sorunlarının olduğunu söyleyerek başladı. Sorunların gündeme getirilmediğini belirten Akkaya gerçek sorunları sıraladı. “Toplumda işsizlik, yoksulluk gibi önemli sorunlarımız var.” Dedi.

Parti olarak halkın gündemine yönelik çalışmalarda yoğunlaştıklarını vurgulayan Akkaya, CHP’nin yaptığı çalışmalarında medyada bilinçli olarak yer bulmadığını söyledi. Sözü 7 Haziran seçimlerine getiren Akkaya, 29 Mart’ta illerde yapılacak ön seçim sonuçlara genel merkez olarak saygı duyacaklarını ifade etti.

Hükümeti farklı alanlar üzerinden eleştirerek konuşmasını sürdüren Akkaya, iddialı bir söylemde bulunarak 7 Haziran’da iktidarın görevinin son bulacağını aktarde ve hedeflerinin Düzce’de en az iki milletvekili çıkarmak olduğunu dile getirdi.

Düzce Milletvekillerini eleştiren Akkaya, üç milletvekilinin Düzce’yi çantada keklik gördükleri için çalışmadıklarını hiçbir sorumluluğunun bulunmadığını söyleyerek insanların zekâsıyla alay ettiğini belirtti. Akkaya Düzce için acı bir ifade de bulunarak Düzce’nin başka illerde il olarak bilinmediğini söyledi.Düzce’ye görevler düştüğünü söyleyen Akkaya, 5 Milletvekili Aday Adayıyla kamuoyunda Düzce’ye algının değişeceğini paylaştı.

İktidarın vatandaşını müşteri olarak gördüğünü yürütülen politikalarla özellikle emekli ve engellilerin mağdur edildiğini söyleyen Akkaya, partilerinin seçmene yönelik hedefleri ve yapacağı projeleri de anlattı. Asgari ücreti bin 500 TL yapacaklarını emekliye bayramlarda bir maaş ikramiye vereceklerini de söyledi.     

Akkaya son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında yaşanan ‘İzleme Heyeti’ polemiği için görüşlerini ifade etti. Akkaya durumu ‘İyi polis kötü polisi oynayarak her seçim döneminde yaptıkları mağduriyeti oynama noktasına taşıyorlar. Biz bunları artık yemiyoruz’ şeklinde özetledi.

Haber;Y.SEVER