Yerel seçim öncesinde AK Parti’nin hazırladığı yerel yönetimler raporunda belediyelere ilişkin yaşanan en büyük sorunlar saptanmaya çalışıldı. Altı ana sorunun öne çıktığı rapor şaşırtmadı. Belediyelere yönelik şikayetlerin başında alt yapı sıkıntısı geliyor.

Şehirlerdeki altyapı eksiklikleri Düzce’de de olmak üzere bir çok şehirde en çok şikayet edilen konu oldu. Vatandaşlar, hazırlanan raporda çalışmaların bir türlü bitmemesinden, sürekli aynı çalışmaların tekrar etmesinden rahatsızlığını dile getiriyor.

Hazırlanan rapordaki diğer öne çıkanlar ise yolsuzluk ve rant, eksik şehir yapılanması, belediyelerin denetlenmemesi gibi sıkıntılar olarak dikkat çekiyor. Partinin özellikle alt yapı sıkıntısı çekilen yerlerde yerel seçimler yaklaşırken daha ciddi hareket edeceği de konuşulan konular arasında.

Diğer taraftan yerel seçim çalışmalarına hız veren AK Parti'de aday belirleme süreci de bugün başlıyor. Aday belirlerken vatandaşların, teşkilatların görüşleri alınacak. Daha önce anketlerle belirlenen sonuçlar bir kez de yerinde gözlemlenecek.


Haber: M. AYDIN