1 Kasım Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Düzce sokaklarında siyasetçi trafiği baş döndürüyor. Esnaf ve kahvehane gezilerinin yanında mahallelerde seçmenin kapısını çalarak destek isteyen adaylar, uzun uzadıya anlatamadıkları projeleri, broşürle yardımıyla seçmene ulaştırıyor. 7 Haziran'dan kısa bir süre sonra ülkenin seçime gitmesinin rehaveti vatandaşın siyasetçileri soruları ile yormamasıyla anlaşılıyor.

İfadeler değişiyor içerik hep aynı...

Partisine oy kazandırmak adına yapılan konuşmaların ifadeleri değişse de içeriği neredeyse hiç değişmiyor. AK Parti'de tekrar aday gösterilen Milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir seçmene seslendikleri her ortamda 4 aylık vekillik dönemlerinde Düzce için yaptıklarını anlatıyor. Değişmeyen söylem ise "13 yıl içinde 80 yılda yapılamayanları yaptık!" AK Parti'de artık dillere artık pelesenk olan "Hayal edilemeyenleri başardık" vurgusu ile birlikte muhalefet partilerine yönelik eleştiriler de sıralanıyor. 7 Haziran'dan sonra koalisyon kurulamamasının faturasını CHP ve MHP'ye kesen AK Partili adaylar, "Tek hedefleri AK Parti'yi bitirmek, üzerimize oyunlar oynanıyor" iddialarında bulunuyor. Ayrıca diğer partilerin ülkeyi yönetemeyeceği, sorunların çözümünde anahtarın AK Parti'de olduğu altı çizilen ifadeler arasında yer alıyor.

Muhalefet kaleyi yıkmak istiyor

Muhalefet kanadı da boş durmuyor. AK Parti'nin 3-0 kalesini yıkmak için konuşmalarıyla seçmeni etkilemeye çalışan adaylar, AK Parti'nin aksine 'yapılamayanları' bir bir anlatıyor. Muhalafetin  değişmeyen suçlaması ise "AK Parti vefasız! 13 yıldır Düzce yerinde sayıyor!" Gerekçe hayata geçirilmeyen ve tamamlanmayan projeler... 13 yılın uzun bir süre olduğu vurgulanarak Düzce'nin büyük desteğine karşılık iktidar nimetlerinden faydalanamadığının altı çiziliyor. Şehrin gelişmesi adına muhalefet vekiline ihtiyacı olduğunu söyleyen adaylar, kendilerine meclis yolunun açılmasını istiyor. Özellikle 7 Haziran'da Düzce'de oylarını arttıran CHP'nin Adayı Zafer Teber, söylemlerini ağırlıklı olarak yerel ölçekte tutarak, Düzce için hayata geçireceği projelerinden bahsediyor. MHP'nin seçimdeki öne çıkan Adayı Osman Çakmak ise MHP'nin iktidara taşınması için halktan oy isterken "Basiretsiz siyasetçilerin elinde Düzce heder edilmiş durumda..." cümlesini sık sık yineliyor.

Gözler 1 Kasım akşamında...

Öte yandan AK Parti, Düzce'de bu seçimi de firesiz alacağını kesin gözüyle bakıyor. Ancak bir muhalefet vekilinin Düzce'yi nasıl değiştireceğini göstermek isteyen CHP ve MHP işin ucunu sıkı tutuyor. Her aday, ağzından dökülen cümlelerin oya dönüşmesini sağlamak adına tek dökerken şimdi gözler 1 Kasım akşamı açılacak sandıklarda... Düzce'nin 4 yıllık geleceğini şekillendirecek 3 isim yine AK Parti'den mi olacak yoksa muhalefet "Ben de varım" diyecek mi? Bunu öğrenmeye artık sayılı günler kaldı...

Haber:C.ÜSTÜNER