Türkiye bir genel seçimi daha geride bıraktı. Şimdi hafızalarda milletvekillerinin seçilmeden önce halka verdiği vaadler kaldı. Düzce'nin yıllardır çözüm bekleyen ve iktidar kanadından da 'geç kalındı' özeleştirilerinin geldiği yollar konusu yeni milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır'ın hızlandırması gereken projelerin başında geliyor.

Özellikle, Başbakan'ın 'bu yol yapılacak' dediği Yığılca yolu ve 13 Haziran'da yer teslimi yapılan Çoban Dalçık'ın en kısa sürede çalışmalarının başlaması bekleniyor. Ankara nezdinde işlerin daha çabuk ilerlemesi görevi ise yeni vekillere düşüyor.

Korkmaz'ın Vaadleri

Seçim döneminde halkla biraraya geldiğinde sık sık “Yapamacağım şeylere asla söz vermem” diyen Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın Düzce’nin en büyük sorunu olarak nitelediği işsizlik ve şehir kimliğine bürünememe konusunda icraatlar yapması bekleniyor. Seçim öncesi yaptığı açıklamalarda özellikle Düzce'nin çehresinin değişmesi konusuna değinen Korkmaz, D-100 kenarındaki küçük sanayinin kaldırılması gerektiği vurgusunu yapmıştı. Korkmaz'ın işsizlik ve D-100 kenarının güzelleşmesi adına ne gibi çalışmalar yapacağını zaman gösterecek.

Çakır'ın Vaadleri

Milletvekili Osman Çakır ise eğitim ve ulaşım konularında halka önemli vaadlerde bulunmuştu.
Çakır, tekrar iktidar olmaları halinde havaalanı olmayacak ilin neredeyse kalmayacağını belirtmiş ve bölgeye kurulacak havaalanından Düzce'nin de yararlanacağı vurgusunu yapmıştı. Çakır'ın önemle durduğu konuların başında gelen eğitimle ilgili en önemli vaadi ise Düzce'de bulunan 11 prefabrik okul kaldırılması oldu. Şimdi halk, Çakır'ın vaadlerini gerçeğe dönüştürmesini bekliyor.

Arslan Ve Yollar

Düzce'nin bir diğer yeni Milletvekili Fevai Arslan'ın ise yollar konusuna ağırlık vermesi bekleniyor. İl başkanlığı döneminde projeleri yakından takip ettiği bilinen Arslan'ın yeni görevinde hayata geçirilecek Çoban Dalçık, Yığılca yolu gibi projelerin kısa sürede tamamlanması konusunda önemli rol oynaması bekleniyor.

Düzce halkı, 12 Haziran'da seçimini yaptı ve halkın çoğunluğunun oyuyla AK Parti, yine 1. parti oldu. 4 yıl boyunca mecliste Düzce'yi temsil edecek AK Partili 3 milletvekilinden halkın beklentisi ise verdiği oyun karşılığını hizmet olarak geri almak. 

Haber; C. ÜSTÜNER