Hem Düzce için Hem de Türkiye için de büyük önem arz eden 12 Haziran seçimlerine sadece 6 gün kaldı. Düzce'de 2002'den sonra ilk kez çok farklı bir seçim havası yaşanıyor. Çünkü tüm adaylar da eğer seçilirlerse ilk kez milletvekili olacaklar ve mecliste Düzce'yi temsil etme şansını yakalayacaklar.

Durum böyle olunca partiler de son hafta adeta ipi göğüslemek adına büyük mücadele verirken özellikle ilçelerde birinci parti olmak için geceli gündüzlü çalışıyorlar. İktidar partisi olan Ak Parti Çilimli, Gölyaka, Cumayeri, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca'da iddialı gibi gözüküyor. Milliyetçi Hareket Partisi ise Ömer Küçük'le birlikte Gölyaka'dan istediği oyu alma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. MHP'nin kalesi Gümüşova gibi görünse de burada İktidar patisinin yaptığı ciddi çalışma oyların bölünmesine neden olabilir. MHP'ye bu seçimde Kaynaşlı'dan da ciddi oranda oy çıkması hiç Sürpriz olmayacak gibi görünüyor. Özellikle en ücra köylere kadar ulaşan MHP'li adaylar taşradan önemli bir oy patlaması yaparak Düzce'de Sürpriz yapmayı hedefliyor.

CHP'nin en iddialı olduğu yer Düzce Merkez. Merkezden önemli bir oy bekleyen CHP, Akçakoca'da ise birinci parti olacağına kesin gözüyle bakıyor. Selçuk Yanmaz'ın adaylığı ile Akçakoca'yı kale gibi gören CHP, Yığılca ilçesinden de önemli bir oy bekliyor. İlçelerde çalışmalarını hızlandıran CHP, en az bir milletvekiline şimdiden kesin gözüyle bakıyor.

Partilerin ilçelerdeki bu yarışı asılan afişlere kadar yansıdı. Seçim öncesi asılan afişler, artık yer kalmadığı için adeta yan yana asılmaya başladı. İktidar Partisi Genel Başkanları Tayyip Erdoğan'ı ön plana çıkartarak afişlerde Genel başkanlarının resimleri ile seçmenlere ulaşırken, MHP ise Ömer Küçük ile iddialı olduklarını adeta haykırırcasına afişlere aday resimlerini koyarak seçmenlere reklam yaptıkları görüldü. CHP ise Hem genel başkanları Kılıçdaroğlu hem de üç adayın bir arada olduğu afişlerle seçmenlerinin karşısına çıktığı görünüyor.

Haber; R. BAL