Türkiye 7 Haziran'da sandık başına gidiyor. 25. Dönem Parlamentosu'nun üyelerinin belirleneceği seçimler için artık son saatler… Partilerin adayları sahada seçmenle buluşmaya devam ederken, 2015 Seçimlerine saatler kala araştırma şirketleri çalışmalarını sürdürüyor. Düzce’de vatandaşlar sabit telefonlardan aranarak “7 Haziran Milletvekili genel seçimlerinde hangi partiye oy vereceksiniz?” sorusu yöneltilmeye devam ediliyor.

Telefona çıkan vatandaşlara 5 şık sıralanıyor. Ak Parti’ye oy atanacaksanız 1’i, CHP’ye oy verecekseniz 2’yi, MHP’ye vereceksiniz 3’ü,  Diğer partilere oy verecekseniz 4’ü ve son olarak kararsızsanız 5’i tuşlayınız deniliyor. 7 Haziran seçimlerinin “En Kritik” kesimi olan kararsızlarda telefon anketlerine yerini aldı. Seçimin kaderini belirleyecek olan kararsız seçmenle ilgili telefon anketleri yapılarak son dakikaya kadar seçmenin nabzı ölçülüyor. Anketlerde AKP, CHP ve MHP'nin adı zikredilmesine rağmen HDP ve BBP'yle ittifaka

giren SP'nin adının zikredilmemesi siyasi bir taktik olarak yorumlanıyor. Bunun yanı sıra AK Parti Genel başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından seçmene sesli mesajlar bırakılarak kararsızların etkilenmek istendiği sanılıyor.

Haber;S.KAŞKIR