1 Şubat’ta yapılan Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Kongresi’nde Başkanlık için Eczacı Ümit Yılmaz ile yarışan Avukat Onur Özen kongrede iki oy farkla Başkan olmuştu. Seçimin ardından kaybeden tarafın itirazları sonrası İlçe Seçim Kurulu seçimi iptal kararı vermişti. İptal kararına MHP Genel Merkezi Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz ederek seçimin geçerli sayılması sağlanmıştı.
Seçimin geçerlilik kazanmasından sonra iki dönem İl Başkanlığı yapan Abdullah Danışmaz’ın ardından Başkanlığa gelen yeni Başkan Onur Özen mazbatasını aldı. Özen’in mazbata töreninde partililerde yer aldı.

Mazbatasını İlçe Seçim Kurulu görevlisinden alan Özen, yaptığı açıklamada 7 Haziran seçimlerinin önemine değindi. “Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı seçim startını bugün itibariyle vermiştir. Ülkemizin geçirdiği kötü süreç gözetildiğinde bu kötü durumdan çıkış MHP ile olacaktır. Başarılı bir seçim sonucu elde etmek için bugün itibariyle partimiz adına tüm il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte çalışmalara başlıyoruz.  Haziran’daki seçimden zaferle çıkacağız. “

Haber:Y.SEVER