Düzce Muhtarlar Derneğinde 16 Ocak tarihinde yapılacak olan kongre öncesinde istişare toplantısı yapıldı.
Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Muhtarlar Derneği kongeresi yapılmış ve mevcut Başkan Aydın Dursun ile Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Duraklar Köyü Muhtarı Erol Tayhan aday olmuşlardı.
Seçim sonucunda Tayhan'ın listesi bir oyla seçimi kazanmış ancak daha sonra katılan genel kurul üye sayısına göre sandıktan çıkan oy sayısının bir tane fazla olduğunun tesbit edilmesiyle birlikte yapılan itirazın ardından seçim genel merkez tarafından iptal edilmişti.
Genel merkez Düzce Muhtarlar Derneği başkanlığına geçici olarak eski dernek Başkanı Ahmet Yyılmazı atanmış ve derneği seçime götürmesi istenmişti.
Düzce Muhtarlar Derneğinde Cumartesi günü bir araya gelen muhtarlar, 16 Ocak tarihinde yeniden yapılacak seçim öncesi istişare toplantısı yaptılar.
Muhtarlar iptal edilen seçim öncesi ve sonrasındaki olayların tartıştılar ve sorunlarını dile getirdiler.
Toplantı, Süleyman Kuyumcu Caddesinde bulunan Muhtarlar Derneği binasında gerçekleştirildi. Muhtarlar Dernek Başkanlarını seçebilmek için 16 Ocakta yapılacak seçim öncesi aday sayısını bire düşürmek için çalışmalarda bulunurlarken, iptal edilen seçimlerdeki hataların tekrarının yaşanmaması için görüş alışverişinde bulundular.