CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı için hazırlıklar tamamlandı. "Birlik ve Kardeşlik" sloganıyla toplanan kurultay, Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde başladı. Genel Başkanlık için yarışan Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce salona girdiğinde tokalaştı, sarıldı. Yan yana oturan iki isim gazetecilerin bir kez daha görüntü almak istemeleri üzerine tekrar ayağa kalktı ve bir kez daha tokalaştı. Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce 177 imzayla genel başkanlığa aday gösterildi. CHP’nin olağanüstü kurultayının açılışını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, Kurultay konuşmasında Muharrem İnce'ye göndermede bulunarak, "Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil." dedi.

 


Genel Başkan adayı Muharrem İnce, kurultayda yaptığı konuşmada “”Sürekli seçim kazanan bir yalancıyı hazmedemediğim için burdayım” dedi. Kılıçdaroğlu’na yönelik oldukça eleştirel bir konuşma yapan İnce’nin konuşmasının ara ara “Başbakan Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla kesildi. İnce, Kılıçdaroğlu destekçilerinin "Başbakan Kemal" sloganlarını "Sokaktaki bağırıyor mu ona bakın" sözleriyle susturdu.


Genel başkan seçimi için oy kullanma işlemi saat 14.30'da başladı. Muharrem İnce oyunu kullandıktan sonra ''Oyumu Başbakan adayına verdim'' dedi, Kılıçdaroğlu ise ''Takdir kurultayın'' ifadelerini kullandı.


DÜZCE CHP’NİN ADAYI MUHARREM İNCE


CHP Düzce Örgütü, CHP Kurultayında mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkacak olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye destekleme kararı aldı. Kurultay’da Düzce’den oy Basri Karslıoğlu, Mustafa Bostancı, Ahmet Kartal, Fikret Albayrak, Aslı Tuhan ve Nejla Baykula delege olarak oy kullandı.


CHP'nin Olağanüstü Kurultay'ında Kemal Kılıçdaroğlu 740 oyla yeniden genel başkan seçildi. Muharrem İnce ise 415 oy aldı.


Kurultayın ikinci gününde ise 60 üyeli Parti Meclisi (PM) seçimleri yapılacak ve bu seçimde büyük çekişmenin yaşanması bekleniyor.

 

Haber: S. kaşkır