Yüksek Seçim Kurulu’nun 25.Dönem Milletvekili seçimleri için belirlediği seçim takviminde partilerin seçim çalışmalarının başlayacağı tarih olan 10 Mart’ın üzerinden 85 gün geçti. 7 Haziran’da yapılacak oy verme öncesi Düzce’deki seçmen, hangi partiye oy vereceğini hangi adayı mecliste görmek istediği konusunda kararını vermiş değil. Kararsız olarak sandığa gidecek seçmen ‘Oyumu kime vereceğinin kararını sandık başında vereceğim’ diyor.

Yaklaşık üç aylık seçim çalışmaları süresince partiler yeni dönemde parlamentoda daha fazla koltuğa sahip olabilmek için kıyasıya bir yarışa girdiler. Geçmiş seçimlerle paralellik göstererek bu süreçte de en fazla ekonomik vaatler gündemi uzun süre meşgul etti. 7 Haziran’a üç gün kala Düzcelilerin aklında en çok kalan projeyi öğrenmek istedik. Seçmenin zihninde asgari ücrete ve emekliye verilecek zamların daha fazla yer edindiğini gözlemledik. Seçmen, vaatleri liderler gibi sıralıyor sıralamasına ama liderlerin ‘Vereceğim’ sözlerine pek de sıcak bakmıyor, ama inanmak istiyor.

Düzce’deki seçmen, partilerin ‘Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek bir seçim’ dediği 7 Haziran Milletvekili seçimlerine işte bu düşüncelerle giderek oyunu kullanacak.

Haber:Y.SEVER