Türkmen, Demokratik yönetimlerin en önemli özelliklerinde birinin halka hesap vermek olduğunu belirterek “Hesap vermek iktidar için hem görev, hem de bir onurdur. Ne var ki bugün Türkiye hesap vermekten korkan bir hükümet tarafından yönetilmektedir. AKP iktidarı milli iradeye hesap vermekten korkmaktadır. Her vatandaş ödediğim vergiler nereye harcanıyor diye sorma hakkına sahiptir. İktidarın hesap vermekten kaçtığı resimlerde yolsuzluk vardır, usülsüzlük vardır, haksız kazanç vardır, tüyü bitmemiş yetimin hakkının yenmesi vardır. Parlementoda hesap vermeyen bir hükümetin meşruiyeti tartışmalıdır. Ancak diktatörlükle yönetilen ülkelerde hesap verilmez.” dedi.

Türkmen, Düzce’nin 2004’ten bu yana AKP’li belediye tarafından yönetildiğini hatırlatarak, sorunlara çözüm bulunamadığı gibi geçen süre zarfında yapılan harcamaların ne şekilde yapıldığı halkın bilmediğini savundu.

Türkmen, “ Vatandaşlarımız ödediği vergilerin nereye harcandığını bilmek istemektedir. Belediye Başkanımız Sayın İsmail Bayram görevinin son günlerinde Düzce Belediyesinin bu güne kadar yaptığı harcamalarını halkımıza açıklamak zorundadır. Şeffaf belediyecilik anlayışı budur. Cumhuriyet Halk Partisi belediyecilik anlayışında halkına hesap vermek vardır. Bu anlayışı Düzce’de hayata geçireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Düzce’mizde dürüst ve şaibesiz yöneticilerin seçilmesinin zamanı gelmiştir.” dedi.

Haber: S. KAŞKIR