Partilerin yerel seçimler için çalışmaları hızla devam ederken bu kapsamda Düzce’ye partilerin genel merkezlerinden de isimler gelmeye devam ediyor. Partiler, ayrıca yerel seçimler için aday belirlemede ciddi çalışmalar yapıyor.

Bir taraftan anket ve mülakat çalışmaları yapan AK Parti’de de diğer yandan illerde sokak sakak gezilerek evlerde oturan vatandaşların beklenti ve talepleri öğreniliyor. Bu kapsamda 84 binden fazla kişiye ulaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından “Şehrim 2023”  projesi gerçekleştirildi. Yapılan bu gezilerle yerel seçimler için de önemli bir veri tabanı oluşturulacak.

Proje ile şehirlerin kapsamlı taramaları da yapılmış oldu. Ayrıca şehirlerin ihtiyaçları ve halkın beklentileri de belirlendi. Şehirlere uzmanlar gösterilirken şehir plancısı, çevre mühendisi, kentsel tasarımcı ve mimarlardan oluşan ekiplerle analizler gerçekleştirilerek şehirler tek tek masaya yatırıldı.

Raporların hazırlanmasının ardından sonuç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Çıkan sonuca göre şehirlerin ihtiyacına yönelik projeler belirlenecek ve aday belirlenme sürecinde de bu proje dikkate alınacak.

Haber: M. AYDIN