Düzce Belediyesinin kiradığı 55 aracın çok yükse maaliyete kiraladıklarını bildiren Danışmaz: “Bu paralar Düzce'nin değil Düzce halkından kesiliyor. Bizim Düzce Belediyesinde 11 Meclis üyemiz var. Düzce halkı güvenip 25 bin oy veriyor. Belediyede ki usulsüzlükleri takip etmemizi istedi. Biz bu usulsüzlüğü görerek üzerinde çalışmalar yaparak bu işi takip edeceğiz”

“ Kiralamalar üst seviye de”

Düzce belediyesinin kiraladığı bu araçlar Düzcelinin cebinden çıkıyor. Yok emlak vergisi, yok çevre vergisi bu paralar Düzce Belediyesinin cebinden değil Düzcelilerin cebinden çıkıyor. Bu kiralama için yapılan ihale de Bizim meclis üyelerimiz ile görüşmelerimiz sonrasında 3 yıl kiralama olacağı için rekabetin artacağını bildirdiler. Fakat bu ihale için 6 firmanın şartname aldığını, 3 firmanın teklif verdiğini ve ihaleye sadece 1 firmanın girdiğini bildirdiler. Bizde Düzceli olarak bu ihalenin şeffaflığını araştırmak istedik ve araştırmalarımız sayesinde de bu ihalenin çok çok üst seviyede maliyetin olduğu kaanatine vardık”

“ Tüm Araç Bilgilerini Aldık”

Düzce Belediyesinin bu araç kiralama konusundaki araştırmalarımız doğrultusunda, Belediye'den kiralanan araçların bilgilerini aldık. Kiralanan araçların firmaları ile görüşmelerimiz sonunda filo indiriminden yararlanmadan araçları tek tek alarak anahtar teslim fiyatları eski para ile 1 trilyon 800 milyar gibi düşük bir fiyata denk geliyor. Fakat Belediye Başkanlığı bu konuda araçları tek tek almak yerine 55 aracı kiralamıştır. Kiralama yerine satın alma olmuş olsaydı, Düzce Belediyesi yaklaşık olarak 1 bucuk trilyon kadar bir kara geçmiş olacaktı. Şayet 3 yıl sonra da bu araçları hurda bile olsa en az 1 trilyondan satarak tekrar gelir elde edilmesi olabilirdi. Düzceli vatandaşlar kışlık kömür almaya çalışırken, Düzce Belediyesi topladığı vergi paraları ile bu kiralamaları yapmaya hakkı yok”

“ Başından atmak için savcılığın yolunu gösterdi”

Biz MHP il teşkilatı ve MHP'li Düzce Belediyesi meclis üyelerimiz ile Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın yanına gittik ve bu kiralamaların çok üst seviyede olduğunu ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini bildirdik. Fakat bu konuda kendisi bize herhangi bir usulsüzlük varsa buyrun savcılığa gidelim savcılıkta görüşmelerimizi devam ettirelim şeklinde konuşmalar yaptı. Herşeyi bir kenara bırakalım. Bu konu ile ilgili yaptığı ihale de vicdanı varmı? Biz sadece bunu merak ediyoruz.

“ Kahve Kahve Dolaşacağız”

Önümüzdeki günlerde kahve kahve dolaşıp yapılan bu usulsüzlüğü vatandaşlarımıza anlatacağız. Yeri geldiği zaman kahve kahve dolaşan ve vatandaşlara biz bunu yapacağız, biz bunları yaptık, yapmayada devam edeceğiz diyerek oy toplamayı biliyorlar. Fakat yapılan bu hataların ne denli olduğunu biz muhalefet partisi olarak üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız. Bu yüzdende önümüzde ki günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Düzce il başkanlığı olarak kahve kahve dolaşıp bu konu hakkında vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Gereken ne varsa yapmaya hazırız. Vatandaşlardan böyle oy toplanmasının yapılmasını talep etmiyoruz”

“ İhale 2008 Yılı bütçesinin %10'u kadar”

Düzce Belediyesinin 55 araç kiralaması ile ilgili yaptığımız araştırmada ise 2008 yılının bütçesinin %10'una tekabül etmektedir. Böyle bir şey yapılması Düzce'nin ve Düzce Belediyesinin haksız yaptığı bir ihale olduğunu göstermektedir. 55 aracın kiralanması ile ilgili olarak ise Düzce belediyesi 2008 yılı bütçesinin %10'unu kiralamaya verdiğini görmüş bulunuyoruz.

“TBMM ile aynı zamanda”

Düzce Belediyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) aynı zamanda araba kiralamasına gidiyorlar ve ihale de şanstırki aynı ay içerisinde yapılıyor. TBMM vekillerinin özel makam arabalarının aylık kira bedeli 1200 TL iken Düzce Belediyesinin aylık kira bedeli ise 1800 TL'dir. TBMM'nin kiraladığı araçlar özel makam arabası olurken, Düzce Belediyesinin kiraladığı araçlar neden özel makam arabası şeklinde değil. Burada aylık 600 lira kadar bir açık gözlemlenmektedir. 3 yıllığına kiralanan bu araçlar Düzce Belediyesine eski para ile 1,5 trilyon gibi bir zarar etmiştir.

“ Hatadan Dönmek Erdemliktir”

Düzce Belediyesinin bu usul hatası yaptığı ihalenin tek taraflı olarak feshini talep ediyor ve şefaf bir ortamda yeniden yapılmasını öneriyoruz. Şayet bu konu ile ilgili bilgileri yoksa Belediye Başkanının ve öğrenmek istiyorsa biz herşeye açığız. Tabi ben bu işi öğrendim dediği zamanda başımızın üzerinde yeri vardır. Hatadan dönmek erdemliktir. Bu kiralama paralarında Düzce Belediye Başkanının alın teri varmıda o paraları öyle sağa sola dağıtırcasına harcıyor. Bu hatadan dönemesini bekliyoruz.”

“ Bu işi becerememiştir”

Düzce Belediyesinin yaptığı bu ihaleyi biz Düzceliler siyasete döktüğümüz zaman neden bu kadar üzerinde duruyorsunuz diyorlar. Biz siyasetçi olmasak bile sonuçda Düzceliyiz ve bu kiralamaların aydınlatılmasını istiyoruz. Bu kiralamaların aydınlatılması olmadığı sürede de biz bu konuyu irdeleyeceğiz. Bu konu hakkında sonuna kadar gidip bu konuyu araçtıracağız. Bu ihale konusunda Düzce Belediye Başkanı bu işi becerememiştir” şeklinde konuştu.