Adalet ve Kalkınma Partisi Düzce Milletvekili Profesör Doktor Celal Erbay, milletvekillerinin görevdeki bazı belediye başkanlarını değiştirme hazırlığında olduğuna dair spekülasyonları değerlendirirken, Açık konuşması durumunda görevdeki başkanların rencide olacağını söyledi.

Milletvekillerinin Belediye Başkanlarını değiştirme hazırlığı içinde olduğuna dair spekülasyonların sorulması üzerine, bunların dedikodu olduğunu söyleyen Erbay, Kendi adına şu gelecek, bu gidecek, o kalacak gibi bir hedefinin olmadığını, hedeflerinin hizmetin en etkin bir şekilde yürümesini sağlamak olacağını ifade etti.

Erbay, “ Günü geldiğinde bu sürece müdahil olacak mısınız?” şeklindeki soruya ise, hukukun temel kuralının, hukuka uygunluğu yaygınlaştırmak, hukuka aykırılığı ise bertaraf etmek olduğunu söyleyerek cevap verdi. Erbay, Milletvekili olarak hukuka uygunluğun yaygınlaşmasını talep etmenin hakkı ve görevi olduğunu da sözlerine ekledi.

“Biraz Kapalı konuştunuz, daha açık anlatamaz mısınız?” şeklindeki bir soru üzerine ise daha açık konuşamayacağını söyleyen Erbay, daha açık konuştuğu zaman iş başındaki kişilerin rencide olacağını ifade etti.

Amaçlarının üzüm yemek olduğunu, bağcıyı dövmek olmadığını söyleyen Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, “Berat-ı Zimmet Asıldır” diyerek, bir insanın kötülüğü, borçluluğu, hukuka aykırılığı kanıtlanmadığı sürece her türlü ithamdan uzak olacağını da sözlerine ekledi.