7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler için Milliyetçi hareket Partisinde milletvekilliği aday adaylığı için başvurucu süreci 11 Şubat Çarşamba (bugün) başladı.  MHP İl Başkanlığı tarafından kabul edilecek başvurular 18 Mart’ta sona erecek. Başvuru sonrasında İl ve ilçe teşkilatlarla yapılacak istişareler, kamuoyu görüşleri MHP genel merkezine bildirilecek.  Genel merkez bu bilgiler ve teşkilat içerisinde yapılacak olan istişareler neticesinde adaylar hakkında nihai kararı 7 Nisan 2015 tarihine kadar verecek.

Düzce il teşkilatına aday aday olarak yapılan başvurular 18 Mart 2015 saat 17.00 ' a kadar Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine, Düzce İl Başkanlığı tarafından bildirilecek. Başvurularda aday adaylığı için 2 bin TL olan miktar Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından belirlenen hesap numarasına yatırılacak.

ŞİMDİLİK 4 İSİM

Milliyetçi Hareket Partisi’nde de şimdiden adı geçen isimler var. Bunlardan biri eski il başkanı Abdullah Danışmaz. Danışmaz son açıklamasında Milletvekilliği adaylığı konusunda yeşil ışık yakmıştı. Danışmaz, 31 Ocak 2015 tarihinde Öncü TV’de katıldığı programda şunları söylemişti.

 “12 yıldır alnımın akıyla görev yaptım. Milletvekilliği düşüncem yok. Olsa da olur, olmasa da olur. Vatandaşın o şekilde bir yakışması var. Görev düşerse kaçma lüksümüz yok.”

MHP’de bir diğer isim de Nusret Özsoy. MHP’nin eski il yönetiminde İl Teşkilatından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Nusret Özsoy, milletvekilliği konusunda sorulan soruya şimdilik "erken" olduğunu belirtmekle yetinmiş, ancak açık kapı bırakmıştı.

MHP'nin son seçimde milletvekili adayı olan Kenan Ilgaz'da televizyonumuza yaptığı açıklamada milletvekilliğini düşünmediğini belirterek, hedefinin sadece MHP'ye hizmet olduğunu dile getirmişti.

Ilgaz, net bir ifade ile milletvekilliğini düşünmediğini söylese de 2015 genel seçimleri için teşkilat için de ismi geçenlerden… Yine 30 Mart yerel seçimlerinde MHP’den Belediye Meclis Üyesi adayı olan Cemal Aksan’ın da aday adayı olabileceği kamuoyunda konuşanlardan… Öte yandan İl kongresinden sonra yeni aday isimlerinin de ortaya çıkması bekleniyor. 

Haber;S.KAŞKIR