7 Haziran 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde AK Parti Düzce teşkilatı, Milletvekili aday listesini oluşturulması aşamalarında en önemli etken olarak görülen temayül yoklaması 28 Şubat Cumartesi günü 18 Temmuz Kapalı spor salonunda parti teşkilatı üyeleri tarafından yapılacak. Bu hafta sonu yapılacak temayül yoklamasında AK Partililer görmek istedikleri milletvekili adaylarını oylayacak. Ardından aday adayları arasında kazanma şansı olanlar oluşturulacak kurullara davet edilerek görüşmeler yapılacak.

İl, ilçe teşkilatlarının, mahalle ve köy temsilcilerinin, il kadın kolları ile il gençlik kolları gibi organların oy kullanacağı teşkilat temayülünde binin üzerinde delege oy kullanacak. Teşkilat temayülünde oy kullanacak olan delegeler, birinci ikinci ve üçüncü sıra olmak üzere üç adayın ismini yazarak oy kullanacak. Eski milletvekilleri temayülde yer almayacak.

BU KEZ TEMAYÜL SONUÇLARI ANKARA'DAN AÇIKLANACAK

Oy kullanma işleminin saat 16.00'da tamamlanmasıyla birlikte sandıklar açılarak sayıma geçilecek. Ankara'dan gelen görevli komisyon üyeleri nezaretinde gerçekleşecek sayımda genel merkezin aldığı karara doğrultusunda oy pusulasının yer aldığı zarflar kesinlikle açılmayacak. Sayım işleminin tamamlanmasının ardından mühürlü torbalara konulan zarflar görevli komisyon tarafından Ak Parti Genel Merkezi'ne teslim edilecek ve sayım işlemi ilgili komisyon tarafından burada yapılacak. Sonuçlar ise alınan karar doğrultusunda kamuoyu ile paylaşılmayacak. Daha önceki temayül yoklamaları sonuçları her ilin kendi şehrinde açıklanmıştı ancak 7 Haziran 2015 genel seçimlerinin temayül yoklamaları kentlerde değil de Ankara Genel Merkezden açıklanacak.

TEMAYÜL TEK KRİTER DEĞİL

Temayül yoklamalarında ilk sırada çıkmak, tek başına adaylık için yeterli olmayacak. Üst Komisyon, şu verileri de değerlendiriyor:  Periyodik olarak yaptırılan kamuoyu anketlerindeki sonuçlar. kanaat önderlerinden alınan görüşeler. Aday adayının toplumdaki karşılığı. Sadece devlet tecrübesi anlamında değil, teşkilat tecrübesi anlamında da ehliyet ve liyakat. Geçmiş döneme göre daha fazla kadın temsili olacak.  

Haber;S.KAŞKIR