Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve yönetim kurulu, bugün öğle saatlerinde Vatan Partisi İl Binası’nda yaptığı basın açıklamasında AK Parti Düzce Milletvekilleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir’e seslenerek Cumhurbaşkanlığı Sistemi konusunda uyarıda bulundu.
 
Cumhurbaşkanlığı sistemiyle, AK Parti bir tuzağın içine itilmektedir

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ülkeyi ve AK Parti’yi kaosa götüreceğini savunan Sönmez, Düzce Milletvekillerine seslenerek “Cumhurbaşkanlığı Sistemi hem Türkiye’ye hem AK Parti’ye bir tuzaktır” iddiasında bulundu.
 
Sönmez, “Düzce Milletvekillerimiz Sayın Faruk Özlü, Sayın Fevai Arslan ve Sayın Ayşe Keşir’e sesleniyoruz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi Hem Türkiye’ye, Hem de AKP’ye Tuzaktır. Eğer Cumhurbaşkanlığı Sistemi Meclis’ten geçerse, arkasından gelen 60 gün Türkiye Referandum Savaşlarına girecek. Millet, iki ay boyunca Cumhurbaşkanlığı Sistemi yandaşları ve karşıtları olarak birbiriyle mücadele edecek. Bölücü ve Yobaz Terörü canlı bombalarıyla, mayınlarıyla, makinalı tüfekleriyle Türkiye’nin üzerine sürülürken, Terör saldırılarının hedefi olan Türkiye güçleri birbiriyle kapışacak. Mehmetçik ve Polis cephede savaşırken, millet cephe gerisinde birbirinin yakasına yapışacak. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, İkinci İstiklâl Savaşı’nın önündeki tuzaktır. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, aynı zamanda AKP iktidarının önündeki tuzaktır. Cumhurbaşkanlığı sistemi girişimiyle, AKP bir tuzağa ilerlemektedir, daha doğrusu tuzağın içine itilmektedir.” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı Sistemi, yalnız milleti değil, AKP ve MHP’yi bile bölecek
Sönmez, Atlantik Sistemi’nin merkezinde bulunan Türkiye ve ABD’nin karşı karşıya geldiğini ve ABD’nin terör örgütlerinin arkasında olduğunu kaydederek, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet yetkililerinin de bunu dile getirdiğini ifade etti.
 
Sönmez, “Büyük güce karşı askerî ve siyasî başarı yine büyük güçle olur. PKK’ya karşı birlikte olan güçler, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde birbirine yan bakıyor. Bırakalım başka partileri ve güçleri, AKP ve MHP içinde bile Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne karşı çok güçlü bir direniş var. Özetlersek Cumhurbaşkanlığı Sistemi, yalnız milleti değil, AKP ve MHP’yi bile bölmektedir. Oysa bugün Türkiye’nin önüne koyduğu iş, Cumhurbaşkanının da kabul ettiği gibi, Millî Seferberliktir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Milli Seferberliğe hizmet etmiyor.” diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı itibar kaybetmeyecek, fakat bütün ülkede alkışlanacaktır
Sönmez Cumhurbaşkanlığı Sistemi girişiminden vazgeçmenin AK Parti için bir yenilgi olmayacağını, aksine ilerdeki ağır yenilgiden kurtulmak için akıllı bir davranış olduğu iddiasında bulundu.
 
Sönmez, “Eğer Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde vazgeçerse, Cumhurbaşkanı itibar kaybetmeyecek, fakat bütün ülkede alkışlanacaktır. ABD merkezli diktatörlük suçlamaları boşluğa düşecektir. Millî Seferberlik için çok elverişli bir iklim yaratılacak, İstiklâl Savaşı’nın başarısı yolunda çok güçlü bir atılım gerçekleştirilecektir.” dedi.