DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'de ciddi anlamda "kararsız seçmen olduğunu" belirterek "Gerçekten AKP'li ve CHP'li olmayan seçmenler ciddi anlamda kararsız. Bu seçime bir hafta kalıncaya kadar devam edecek" dedi.

2002'de Ak Parti'nin geliş yolunu "sivil bir darbe" olarak yorumlayan ekonomiden sorumlu eski Devlet Bakanı DSP Genel Başkanı Masum Türker,Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'de sarfettiği "Darbelerden önce krizler yaratılır, sonra darbe yapılır" sözünü hatırlatarak, İstanbul'da Garaj Lokantası'nda Recep Tayyip Erdoğan'la Deniz Baykal'ın "Tayyip Bey'in yasağını kaldırmak için bir araya geldiğini" söyledi.

"ÖDÜNÇ OYLAR KARARSIZ "

"2002'de Akp'nin geliş yolu sivil bir darbedir" diyen DSP Genel başkanı Türker, "2002-2007 yılları arasındaki muhalefet çok sert muhalefet değildir. Örneğin bugün itiraz ettiğimiz Türk Ceza kanundaki değişiklikler oy birliği ile gerçekleştirildi. Herkes Akp gitsin yeni bir parti gelsin denildi.Herkes yapı güçlü olsun diye ödünç oy sistemi başalattı. Akp, iktidar olmasından kaynaklanan Akp'li olmayanların oyunu aldı.CHP'ye de birleşin herkes oy versin denildi.Hatta DSP seçime girmedi. Böyle bir yapı oluştu. Akp gitsin başka yere oy vermeyelim. İki tarafın CHP 'yle AKP'nin emanet olan oyları şu anda kararsız durumda. Bunların sayısı azımsanmayacak miktarda." dedi.

Haber:E.TAYHAN