AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin parti binasında yaptığı basın açıklamasında AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından 81 İlde yürütülen ve bu dönem ‘1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe’ sloganı ile başlayacak ve “Dünya 5’ten Büyüktür, 2023 Vizyonu, Yerli ve Milli Ekonomi” konularında eğitimlerin verileceği Siyaset Akademisi 18.dönem için kayıtlar devam ettiğini bildirdi.

“Seçmen ve parti arasındaki bağı kuvvetlendirecek”
Siyaset Akademisi programına katılmak isteyenlerin kayıtlarını 18 Ocak gününe kadar AK Parti Düzce İl Başkanlığına kayıt yaptırabileceğini ve bu programın seçmenlerle parti arasındaki bağı kuvvetlendirmede önemli bir görev üstlendiğini kaydeden Keskin şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Ocak 2018’de, 18. Dönemi başlayan Siyaset Akademimizin bu yılki teması ‘1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe’ olarak belirlenmiştir. Bu dönem ki temel konular arasında Cumhurbaşkanımızın Dünya 5’ten büyüktür anlayışı, 2023 Vizyonu ile Yerli ve Milli Ekonomi konuları bulunmaktadır ve bu konular özellikle Dünya’dan örnekler ile somut uygulamalara dayalı bir akademik temelle işlenecektir. Dersler teorik ve uygulamalı olarak ders takip edecek olan katılımcılarımız, Dış Politika, Ekonomi, Türk Siyasal Hayatı Sosyal Medya Kullanımı, Toplumsal Yapı ve Aile Kurumu, Temel Siyasal Kavramlar ve İdeolojileri, Siyasal İletişim, Medya Okur Yazarlığı, Teşkilat ve Organizasyon Yapılanması, İrfan Dersi başlıklarına ek olarak bu yıl Deneyim Paylaşımları bölümünde daha fazla tecrübe ve siyasi hikâyeye birinci ağızdan da şahit olma şansını elde edeceklerdir.”

“18 Yaşını doldurmuş ve Türk vatandaşı olmak yeterli”
AK Parti Siyaset Akademisi’ne katılmış olmanın bundan sonraki dönemlerde, AK Parti teşkilarında görev alma sürecinde önemli farklılık oluşturacağını ifade eden Keskin şu ifadelerde bulundu:

“Siyaset Akademimize katılmak için 18 Yaşını doldurmuş ve Türk vatandaşı olmak yeterlidir. Demokratik katılıma, siyasete ve ekonomiye ilgi duyan, sosyal ilişkilerini daha da geliştirmeyi hedefleyen, kişisel birikim ve donanımını artırmak isteyen herkes bu programa katılabilecektir. Ayrıca daha önce AK Parti Siyaset Akademilerini katılmış, tamamlamış, yarım kamış, belge alamayan veya belge alan herkes bu Eğitim Programına katılabilecektir. 8-18 Ocak tarihleri arasında kayıtlarımız il başkanlığında ve siyasetakademisi.org sitesinde yapılmaktadır. Vatandaşlarımızı, Siyaset Akademimizle ilgili geniş ve kapsamlı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için AK Parti Düzce İl Başkanlığımıza bekliyoruz.”

Keskin son olarak Siyaset Akademisi’ne kayıt olanlarının sayısının 160’a ulaştığını, hedeflerininse 400 olduğunu söyledi.

Haber: Ö.YILMAZ