Aday tanıtım programının ardından sahaya inen AK Parti’de seçim çalışmaları hız kazanmış durumda. 3 Milletvekili adayının üçünü de Ankara’ya göndermek için yola çıkan AK Parti’de teşkilatlar kırmızı alarma geçmiş vaziyette. Yerel seçimde 10 belediyenin tamamını kazanan AK Parti’de yeni hedef 3 Milletvekilinin tamamını kazanmak. Kamuoyunda genel kanaat AK Parti’nin yine 3-0 yapacağı yönünde.

AK PARTİ 3-0 YAPABİLECEK Mİ?

Ak Parti’de Mevcut milletvekilli Fevai Arslan ile ikinci tercihi Düzce olan Ayşe Keşir’in aday gösterilmesin tepki topladığı bu da muhalefetin en az bir milletvekili koltuğunu kapacağı görüşü de hakim. Muhalefet böyle düşünürken, Ak Parti ise geçmiş seçim dönemlerine göre Düzce’de aldığı oy oranını en üst noktaya taşımak istiyor. 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti’nin en fazla oy aldığı iller sıralamasında rekor kırarak Düzce’nin Türkiye’de 1.olması için çaba gösteriliyor.

CHP BİR ADIM ÖNDE!

CHP’de ise yeni hedef hem oyları arttırmak, hem de en az bir milletvekili meclise göndermek. Milletvekili seçim çalışmalarına rakiplerinden bir hayli önce başlayan CHP’de milletvekili adayları Düzce’yi adeta karış karış geziyorlar. Güçlü adaylarla seçime giren CHP, bugüne kadar emanet verdikleri oyları geri almak istiyor. Yerel seçimlerde, AK Parti’ye en yakın parti olan MHP’ye oyların gittiği yönünde görüşlerin hakim olduğu CHP’de, bu dönem oy oranını önemli ölçüde arttıracağı ortak kanı. MHP teşkilatında aday ilanından bu yana yaşanan gelişmelerin de CHP’ye artı olarak dönebileceği düşünüyor.

MHP MİLLETVEKİLİ ÇIKARABİLECEK Mİ?

Milliyetçi Hareket Partisi bu dönem Ömer Küçük’ü aday göstermedi. Bu seçimde uzun yıllar il başkanlığı yapan Abdullah Danışmaz’ı listenin ilk sırasından Milletvekili adayı gösteren MHP’nin, 7 Haziran’da sandıktan nasıl bir sonuç alacağı siyasi arenada merak ediliyor. Kamuoyunda genel kanaat MHP’nin 1 Milletvekili çıkarabilceği yönünde.

SP-BBP İTTİFAKI TUTACAK MI?

7 Haziran’da gerçekleştirilecek olan genel seçim ittifak yaparak girecek olan Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi de seçimlere iddialı hazırlanıyor. Milli İttifak sloganıyla yola çıkan her iki partide geçtiğimiz gün yapılan aday tanıtım programının ardından seçim çalışmalarına hız verecek. İttifakın bu seçimlerde Türkiye genelindeki oy hedefi: yüzde 15

Haber;S:KAŞKIR