29 Mart seçimlerine az bir süre kala partilerde seçimler için kolları sıvamaya başladı. Düzce'deki siyasi parti il temsilciliklerinde aday adaylığı süreci devam ederken özellikle Ak Parti de geçtiğimiz hafta içinde aday adaylığı başvurusunda bulunanların isimleri açıklanmıştı. Ak Parti de adayların netleşmesi için 14 Ocak'ta Genel Merkez'in yapacağı temayül yoklamasının sonucu bekleniyor. Bu arada parti içinde aday adaylığı başvurusunda bulunan İsmail Bayram ve mevcut Başkan Mehmet Keleş dışında birkaç isim daha konuşuluyor.

Muhalefet partisi olan CHP'de de isimlerin 10 gün içinde netleşmesi bekleniyor. Son yaptığı açıklamada İl Başkanı Zekeriya Tozan, isimlerin yavaş yavaş netleştiğini ama bu isimlerin 10-15 gün sonra açıklanacağını söylemişti.

MHP de ise şimdilik fazla bir kıpırdama olmadı. MHP'nin de aday konusunda isimlerini netleştirmesinin ardından bu adayları açıklaması bekleniyor

Saadet Partisi de boş durmuyor. Parti bugün yaptığı açıklamada üç ilçenin isimlerini açıklamış diğer isimlerin ise 10 gün sonra açıklanacağını ifade etmişti.

Partilerin yerel seçimler için hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken özellikle önümüzdeki 15 günlük süre içerisinde isimlerin tam olarak açıklanması bekleniyor. Açıklanacak isimlerin Düzce içinde nasıl yankılanacağı ise isimlerin açıklanmasının ardından belli olacak.