AK Parti AR-GE Başkanlığı Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünce Türkiye'nin siyasi ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Siyaset Akademisi eğitim programı dahilinde bakanlar, belediye başkanları, iletişim uzmanları, yerel yönetim uzmanları, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve ekonomi uzmanlarının katılımlarıyla verilen dersler tamamlandı. Bu kapsamda bugün saat 15.00'te Türkiye genelinde 22 merkezde, 5 bin 300 katılımcıyla 14. Dönem Siyaset Akademisi Sınavı eş zamanlı olarak sınav yapıldı.

Düzce'de ise Düzce Üniversitesi Konuralp yerleşkesinde sınav heyecanı vardı. 8 hafta boyunca kursa katılan yaklaşık 200 katılımcı Ankara'dan gelen gözetmenler eşliğinde sınav oldu. Tüm türkiye'de eş zamanlı yapılan sınavda 50 soru soruldu. Soruların 25'ni doğru yapanlara sertifika almaya hak kazanacak. Her ilin birincisi Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan plaket alacak.

Türkiye genelinde birinci olan Başbakanla bir yurt dışı programına katılacak. ikincilik derecesi alan katılımcı yine Başbakanla yurt içi programına, üçüncülük derecesi alan katılımcı da bir bakanla yurt içi programına katılma hakkı elde edecek.

Haber: S. KAŞKIR