AK Parti'de genel başkan olarak en kuvvetli gösterilen isim Gül tarafından onaylandı. İş ve sanat dünyasının temsilcileriyle veda resepsiyonda biraraya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önemli açıklamalarda bulundu. "Görev sürem doldu’ diyen Abdullah Gül, AK Parti’nin yeni genel başkanını açıkladı. 27 Ağustos tarihinde yapılacak AK Parti 1. Olağanüstü Genel Kurulu'nda açıklanacak olan ismin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacağını söyledi.

Gül, Çankaya Köşkü’ndeki veda resepsiyonunda gazetecilerle sohbetinde şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı makamına bürokrasiden gelmedim. Siyasi mücadelesi olan biri olarak geldim. Cumhurbaşkanı olursam irticanın hortlayacağını söyleyenler oldu. Ancak 2007 seçimleri, halkın Cumhurbaşkanlığı seçimine ilk müdahalesidir. Anayasa’daki çerçeve gereği Cumhurbaşkanı olduğum andan itibaren siyasi kimliğimi bırakıp tarafsızlığımı ortaya koydum."

Davutoğlu’nu siyasete kazandıran benim


Halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'dan görevi devralacak isme ilişkin ise Gül, "AK Parti Kongresi devir teslimden bir gün önce yapılıyor. Görevi devralacak arkadaşı, Ahmet Davutoğlu’nu siyasete, devlet adamlığına kazandıran benim. Bizim sonraki jenerasyonun beğendiği isimlerden biridir. Başarılı olmasını umuyorum, biz de başarılı olması için destek oluruz." dedi.