Demokrasi Ve Atılım Partisi Düzce’de çalışmalarına başladı. İl Başkanı Murat Caymaz başkanlığında oluşturulan İl ve İlçe Yönetimi düzenlenen lansman toplantısıyla basına tanıtıldı. DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Kaşıkoğlu düzenlenen toplantıya katılmazken, İl Başkanı Murat Caymaz Yönetim Kurulu Üyelerinin yüzde sekseninin hiçbir siyasi parti oluşumunda bulunmamış kişilerden olduğunu aktardı.

“ Siyasette yeni bir ufuk yeni bir çizgi…”

Siyasette yeni bir ufuk yeni bir çizgi hedeflediklerini belirten Başkan Caymaz şunları belirtti: Bugün Demokrasi Ve Atılım Partisi’nin lansman toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi Genel Başkanımız Ali Babacan önderliğinde Türkiye’de yenir bir siyasi parti kuruldu. Siyasette yeni bir ufuk yeni bir çizgi yeni bir seviye katmak adına ülkemiz adına hep birlikte çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bizde bu doğrultuda Düzce Teşkilatı olarak İl Yönetimi ve Merkez İlçe Yönetimini oluşturduk. Çok detaylı çalışmalar yaptık. DEVA Partisi’ne çok talep oldu. Yaptığımız titiz çalışmalar neticesinde çok güzel bir yönetim oluşturduk.

“Yönetim Kurulu’nda yer alan arkadaşlarımız hepsi bir birinden donanımlı”

Yönetim Kurulu  Üyeleri hakkında övgü dolu sözler paylaşan İl Başkanı Murat Caymaz şunları söyledi: “ Yönetim Kurulu’nda yer alan arkadaşlarımız hepsi bir birinden donanımlı. Biz bundan dolayı hem çok sevinçliyiz hem de çok gurur duyuyoruz. İnşallah yerelde ve genelde güzel çalışmalar yapmayı Allah bize nasip eder. İlk etapta kendi plan ve programlarımızı yaparak sosyal çalışmalara önem vereceğiz. Bu doğrultuda da seçimlere kendi başımıza girmeyi hedefliyoruz. Halkımız görev verirse layığı ile yapmaya hazırız. Atatürk Bulvarı’nda bir yer var.  Teşkilat merkezi olarak belirledik. Şuan tadilat aşamasında. Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla orayı açacağız inşallah. Yerimiz hazır.”

“Türkiye’nin geleceğinde  sözüm olsun diyen herkesi bekliyoruz”

Çalışmalara yavaş yavaş başlayacaklarını belirten Başkan Caymaz şunları ifade etti: “İlk aşamada il ve merkez ilçe yönetimini oluşturduk. İlçelerde görüşmelerimiz devam ediyor. Acele etmeden en kısa süre içerisinde ilçelerdeki teşkilat çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bizim herkese kapımızı açık. Türkiye’nin geleceğinde sözüm olsun diyen herkesi bekliyoruz. Listelerimizi gördünüz. AK Parti’de görev yapmış arkadaşlarımız var veya diğer partilerde görev yapmış arkadaşlarımız var. Ama genel itibari ile arkadaşlarımızın yüzde sekseni hiçbir siyasi parti oluşumunda bulunmamış arkadaşlar. Siyasete yeni atılan arkadaşlar. Kadın kotamız var. Onu doldurduk. Kendimizi tanıtmak adına STK, esnaf veya resmi ziyaretlerimizi yavaş yavaş yapacağız.”

“Genel Başkan’ın sorularıma verdiği samimi cevaplar beni ikna etti”

DEVA Partisi’ne geçme kararının kolay olmadığını belirten Başkan Caymaz şöyle konuştu: “Bu kararı vermek benim için kolay olmadı. 5 yıllık AK Parti geçmişi olan biriyim. AK Parti döneminde her zaman üreten kesimde olduk. Belediye yönetiminde çok güzel çalışmalarımız oldu. İkna ettiğimiz veya edemediğimiz konular oldu. O dönemki başkanımız Mehmet Keleş ve meclis üyesi arkadaşlarla çok uyumlu çalışmalar gerçekleştirdik. Sonrasında benim bir aday adaylık sürecim oldu. Aday gösterilmedik ve siyasetin dışında kaldık. Kendi iş hayatımdaki çalışmalara yöneldik. DEVA Partisi’nden temas ve teklif geldi. İlk başta bu konuya sıcak bakmadığımı kendilerine illettim.  Genel Başkan Ali Babacan ile bir saatlik bir görüşmem oldu. Sonuçta bizimde kriterlerimiz var. Genel Başkan’ın sorularıma verdiği samimi cevaplar beni ikna etti. Bizimde bu ekipte olmamızı istediler. Bizde çalışmalara başlayarak Kurucu İl Başkanlığı görevine başladık.”

“Kurucular Kurulu’nda olan Kurucu Üyeleri ilke gereği kendi illerine karışmıyor”

DEVA Partisi’nin ilkesi gereği kurucular kurulu üyelerinin kendi illerine karışmadığını belirten Başkan Caymaz şunları belirtti: “DEVA Partisi’nde bir ilke kararı alınmış. Kurucular Kurulu’nda olan Kurucu Üyeler, kendi illerine kesinlikle karışmadı. Şunu samimiyetle söyleyebilirim benim görevlendirilmemden Metin Kaşıkoğlu’nun haberi olmadı. Görev tebliğ edildikten hemen sonra arayarak tebrik etti. Bende buradan kendisine teşekkür ediyorum. Hatta Yönetim Kurulu oluştururken de bize hiç karışmadı. Ben nezaketen kendisi ile görüştüm. Biliyorsunuz iki dönem vekillik ve bir dönem il başkanlığı yaptı. AK Parti’nin en başarılı olduğu dönem Kaşıkoğlu’nun il başkanlığı yaptı dönemdir. Bu sonuçlara yansıyan bir neticedir. Ben isim istedim kendisinden. Bana dedi ki “ Muratcığım. Biz eski siyasetçiyiz. Sen yeni bir görev aldın. Ben karışmak istemiyorum.” Bana parti tarafından alınan ilke kararının detaylarını anlattı. “Sen temiz arkadaşlar ile yönetimi kur ve bismillah diyerek yola başlayın” dedi. Tabi Kurucular Kurulu’nda Düzceli bir ağabeyimizin olması bizim için her zaman bir avantajdır.”

DEVA Partisi Düzce İl Yönetimi 

İl Başkanı

Murat Caymaz  - İş İnsanı

Yönetim Kurulu Üyeleri

Abdüssamet Atasven -  Doktor

Ersin Durmaz - Emekli

Engin Çavuş - Danışman

Hikmet Dursun - Esnaf

İhsan Serdar Demirbilek - Dış Ticaret

İsmail Altın - Yönetici

Levent Büyük - Serbest Meslek

Muhammed Nasrullah Seçkin - İnşaat Mühendisi

Murat Gürel - Kimyager

Mustafa Hatipoğlu - İş İnsanı

Nuran Açık - Yönetici

Orhan Tekin - Sanayici

Özcan Demir - Esnaf

Özden Kara Altun - Avukat

Özge Yılmaz - Gazeteci

Ragıp Sümer - Planlamacı

Recep Çolak - İşletmeci

Salih Bal - Sigortacı

Tolga Balca - Esnaf

Tuğrul Er - Esnaf