Adalet ve Kalkınma Partisi'ne yönelik olarak açılan ve tüm siyasilerin gözünü diktiği kapatma davası için yasal süreç ilerledikçe, kasım ayında yapılacak olan baskın bir seçime yönelik hazırlıklar da hız kazanıyor. Ak Parti il başkanlarını giderek daha sık aralıklar ile Ankara'ya çağırmaya başladı.

Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan da genel merkezin daveti üzerine tüm il başkanlarının katıldığı toplantılar nedeniyle Ankara'ya gitti. Öte yandan, kapatma davasının olası sonuçları ve izlenecek yol ile ilgili olarak milletvekillerinin konuşmasına yasak getirildiği iddia edilirken, konu hakkındaki açıklamaları sadece genel merkezin yetkili kıldığı sözcülerin yapacağı da dile getiriliyor.

Muhalefet partileri de hazırlıklarını olası bir baskın seçime göre yapmaya çalışıyor. Özellikle mecliste grubu bulunan partiler seçim bölgelerine yönelik ziyaretlerini sıklaştırırken, yerel sorunlar ile ilgili sıkıntıları yakından takip ederek, seçim erkene alınsa bile hazırlıksız yakalanmamak için çalışmalarını sürdürüyor. Muhalefet milletvekillerinin şehirlere yönelik yaptığı gezilerin sıklığı, Düzce'de de gözlenebilir bir gerçek haline geldi.

Öte yandan kulislerde, kapatma davası sonuçlandıktan sonra kısa bir süre içinde partilerin yerel seçimlerde gösterecekleri adayların kısa zamanda açıklanacağı da ifade ediliyor.