1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasa ile önce Belediye seçimlerine katılma , sonra  muhtar olma ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanınan kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakları, 5 Aralık 1934'te  Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile tanınmasının ardından, 7 Haziran 2015'te yapılacak Milletvekilliği seçimlerinde Düzce'den "Kadın Adayların Atağa kalkması siyasete yeni bir heyecan getireceğe benziyor...

İktidar Partisi Ak Parti'de sürpriz bir şekilde erkek aday adaylarının beklendiği bir ortamda 3. sıra milletvekili adayı olarak  Ayşe Keşir'in milletvekili adayı olarak açıklanmasının ardından muhalefet partileri "kadın milletvekili adayı " sayısında aniden atağa geçti..

İktidarın çok sayıda erkeğin içinden tek kadın adayını üstelik 2.tercih olarak Düzce'yi yazan kadın adayını açıklamasının ardından muhalefet partilerinin kadın adayı tercih etmeleri dikkatlerden kaçmadı.Vatan Partisi  seçimlere 1.sırada Dr. Mehmet Kaçar'ın ardından 2. ve 3. sırayı kadınlara emanet etti.Yönetici Serap Naz Başar ile Emekli Bankacı Ruhsar Uysal kadın adaylar olarak Vatan Partisi için oy isteyecekler

Muhalefet Partileri içinde MHP'de 3.sıra adayını kadın bir milletvekili adayı olarak Demet Günday'a teslim etti. MHP'li Günday'da hem MHP'nin farkını anlatacak hem kadınlardan oy isteyecek. BBP ve SP'nin ittifakıyla seçime girecek olan ittifakta 3.sıra Milletvekili adayı olarak Yeliz Altınkaynak'ı gösterdi.SP adı altında seçime girecek ittifakın adayı Altınkaynak, seçimde sadece kadınlardan değil her kesimin oylarına talip olduğunu söyledi:

İktidarın tek milletvekili adayına karşılık, muhalefet 4 milletvekili adayı ile seçim öncesi 4'e karşı 1  milletvekili ile 4-1 galip durumda seçime hazırlanıyor.Kadın adayı olarak muhalefetin 4-1 galip olduğu seçim öncesi durumun ilerleyen günlere doğru nasıl seyredeceği bilinmezliğini koruyor. Öte yandan Demoratik Sol Parti ise Düzce Belediye Başkanlığna aday olan Hicran Tohumcu'yu 2.sıradan milletvekili listesine aldı. Şimdilik sonuç: İktidar:1. Muhalefet:5. 

Haber:E.TAYHAN