Yerel seçimler her geçen gün biraz daha yaklaşırken, partiler erken olduğu gerekçesiyle adaylarının isimlerini açıklamakta gönülsüz davransa da kulislerde isimleri geçen kişilerin sayısı artıyor.

İktidar partisinin belediye başkan adaylarının isimleri belli olmasa bile, Kulisler ve açıklamalar, iktidar partisinin Başkan Çiloğlu'nun aday olmayacağını açıkladığı Akçakoca dışında da bazı değişiklikler yapabileceğini akla getiriyor. Bilindiği gibi Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, iş o aşamaya geldiğinde milletvekillerinin müdahil olmamasının düşünülemeyeceğini söylemişti. Akçakoca'da Çiloğlu'nun yerine aday olarak düşünülen Sefer Akkaya da adaylık ile ilgili olarak kapıları tam olarak kapatmamıştı. Aday adayı olacağını açıklayan Erdoğan Yanmaz'ın yanı sıra kulislerde Akçakoca ilçe başkanı Dursun Çakır'ın da aday olabileceği konuşuluyor.

Ayrıca, partinin il yönetimine ve milletvekillerine yönelik olarak suçlamalarla dolu açıklamalarda bulunan Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar'ın yerine arayışlar da sürdüğü bildiriliyor. Acar, Ak Parti'den kendisine yer bulunamazsa başka bir parti veya bağımsız olarak aday olabileceği sinyallerini vermişti. Benzer bir durum ise ilçe başkanının belediye başkanını gözden çıkardığı Kaynaşlı'da yaşanıyor. Ak Parti'nin kaynaşlı'da aday gösterirken sıkıntı yaşayacağı değerlendirmeleri kulislerde yaygın olarak taraftar buluyor. Başkan Keleş'in koltuğu için merkez siyasetinde önemli görevler üstlenmiş kişilerin adaylığı da sık sık gündeme geliyor.

CHP'nin bazı adayları neredeyse kesinleşirken, Akçakoca aday adayı Fikret Albayrak'ın çalışmaya başladığı ifade ediliyor. Yığılca aday adayı Bünyamin Şahin aday adayı olduğunu hala doğrulamaktan kaçınırken, Kaynaşlı'da ise Adnan Aydın ismi giderek daha sık telaffuz ediliyor. Ana Muhalefet partisi, merkez ilçe için partinin il yönetiminin tamamının uzlaşabileceği bir aday üzerinde hala hemfikir olamadı.

Merkezde muhalefetin adayının kim olacağı ile ilgili olarak Ak Parti dışında en önemli açıklama MHP'den geldi. Kenan Ilgaz, en büyük belediyenin adayının parti dışından bir isim olabileceğini belirtirken, söz konusu isim bir sır gibi saklanıyor. MHP'nin Gölyaka ve Gümüşova'daki adaylarının ise şu anda değişme ihtimali olmamasına rağmen bu isimlerin kimler olduğu da açıklanmıyor. MHP'nin yerel seçimlerde de kamu kesiminden birkaç aday çıkarmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.