Türkiye’de yıllardır yaşanan kutuplaşma, insanların siyasi görüşlerinden dolayı dostluklarını dahi noktalamasına yol açarken, artık farklı siyasi partilerin genel başkanları, illerdeki yöneticileri yan yana gelemez bir hal almıştı. 15 Temmuz’da gerçekleştirilen kanlı darbe girişimi sonrası muhalefet partilerinin liderleri, iktidara sahip çıkarak, tabanda da illerdeki yönetim kadrolarında da bu ayrıştırıcı havayı kırdı.

Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi kabul eden Başbakan Binali Yıldırım, iki liderle kameraların karşısına geçerek darbeye karşı ortak duruş sergiledi. Yıllardır özlenen tablo, genelde olduğu gibi yerele de yansıdı.

Düzce’de siyasi parti liderleri, darbe girişimlerinin ilk saatlerinden itibaren demokrasiye yapılan saldırıyı sert bir dille eleştirdi. Muhalefet temsilcileri de vatandaşlarla birlikte günlerdir demokrasi nöbetine katılıyor.  İktidar temsilcileri ile yan yana duran muhalefetin tavrı halk tarafından da takdirle karşılandı.

Türk halkının birlik içerisinde yaşanan bu hain kalkışmaya müsaade etmemek için, siyasi parti gözetmeden hep birlikte koydukları ortak tavır, Türkiye’de özellikle siyasette yeni bir dilin oluşması açısından umutları yeşertti.

Haber;S.KAŞKIR