İl genel Meclisi 2015 yılı ilk toplantısını yaptı. Saat 10.00’da İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan toplantıda gündemdeki 16 madde yaklaşık 10 dakikada görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

2015 yılı Toplantıların Sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilip edilmeyeceğinin görüldüğü maddede İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut’un savunması “kanuni zorunluluk” oldu. Karar plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti için hayırsever belirleyecek olan İl Genel Meclisi üyeleri arasında seçimin siyasi olup olmayacağı tartışıldı.
Merkez ve İlçelerde ikamet eden, genel olarak yöreyi tanıyan, 3294 sayılı kanunda belirtilen amaçlara yönelik faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşu bulunan ilçelerde 2, bulunmayan ilçelerde 3 hayırsever vatandaşın 2015 yılı için mütevelli heyetinde görev yapmak üzere seçilmesi talebinin okunmasının ardından Cumayeri İl Genel Meclis Başkanı Kazım Sağlam, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na Mütevelli Heyeti atıyoruz ancak bilgi alamıyoruz” şeklinde sitemde bulundu.


“Siyasi olacak” seslerinin yükseldiği meclis salonunda Meclis Başkanı Şinasi Akbulut olmayacak şeklinde açıklamasına karşın Ak Partili meclis üyesi Cahit Aydın ile MHP’li Meclis üyesi Sema Çelebi Siyasi olacağını savundu.

Seçimin en geç Cuma gününe kadar yapılması kararlaştırıldı.

 

Haber:S.KAŞKIR