Milletvekilliği aday adaylığı için siyasi partilerde başvurular devam ederken, siya partilerin genel merkezlerinde de başvuru yapan adayları arasından halka en yakın olanların aday gösterilmesi için hummalı bir çalışma var.

AK PARTİ'DE SESSİZ BEKLEYİŞ

AK Parti'de Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun tekrar aday olacağını açıklaması ve İl Başkanlığı'ndan istifa eden Fevai Arslan'ın aday adayı olması aday adaylığı sürecini hızlandırmış ve AK Parti'den bu isimlerin yanı sıra Ertan Taşlı'nın da aday olması gündeme gelmişti ve bir çok isim milletvekilliği aday adaylığı için çalışmalar başlamıştı. Genel merkezin aldığı karar ve yapılan anketler sonucunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, halka daha yakın isimlerin aday gösterileceğini söylemişti. Şimdi AK Parti'nin genel merkezinde başvuru yapan aday adayları değerlendirilirken yeni aday adaylarının başvurularını yapması bekleniyor.

MHP'DE İŞLER SESSİZ İLERLİYOR

Bunun yanı sıra seçim beyennamesini açıklayan MHP'de işler biraz daha sessiz ilerliyor. MHP'den milletvekilliği aday adaylığı için özellikle Ömer Küçük'ün adının sıkça duyulduğu kulislerde Kenan Ilgaz ve İsa Yıldırım sesleri de yükseliyor. Son olarak MHP'den aday adayı olacağı öğrenilen Türk Eğitim-sen Düzce Şubesi eski ile başkanı Aydın Koç'un da önümüzdeki günlere aday adaylığını açıklaması bekleniyor. Kendilerine verilen yasal süreyi iyi değerlendirmek isteyen MHP'de adaylar söylentilerin dışında sır gibi saklanıyor. Ayrıca MHP'de ikinci sıaraya çok sürpriz bir ismin konulması kulislerde konuşuluyor.

CHP'NİN SON DAKİKA ATAĞI YAPMASI BEKLENİYOR

Ana muhalefet partisinde de seçim hareketliliği devam ederken Düzce'den bir milletvekili çıkarmak için yoğun bir çalışma yapılıyor. Eski il Başkanı Basri Karslıoğlu'nun ve Akçakoca ilçe başkanı Selçuk Yanmaz'ın aday adaylığını açıklamasının ardından sessizliğe bürünen CHP'de aday adaylığı sürecinin bitmesine yakın sürpriz isimleri günd eme getirmesi bekleniyor.

Haber; R. BAL