Dün gece idrak edilen Kadir Gecesi dolayısıyla Cedidiye Camii ve Düzce Belediyesi meydanında düzenlenen programlar nedeniyle yüzlerce vatandaşın akın etmesi ile oluşan yoğun kalabalık arasında siyasiler de yerini aldı.

AK Parti Gençlik Kolları ve MHP Düzce İl Başkanlığı tarafından kurulan stantlarda, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, AK Parti Düzce Milletvekili Adayları Fahri Çakır, Ayşe Keşir ile Numan Çabuk ve MHP Düzce Milletvekili Adayı Ümit Yılmaz vatandaşların hem Kadir Gecesi’ni kutladı, hem de yaklaşan 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 2.dönem milletvekili seçimleri destek istedi.
Siyasiler basın mensuplarına yaptıkları açıklamalarda ise, seçim çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunurken, tüm İslam Alemi’nin yaklaşan Ramazan Bayramı’nı da kutlamayı ihmal etmedi.

“Halkımız ülkeyi kimin yönetebileceğini değerlendiriyor ona göre karar veriyor”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise, bu gecenin birlik ve beraberlik içerisinde kutlandığını belirterek, şu ifadelerde bulundu:

“Ramazan güzel geçiyor. Seçimle ramazan üst üste geldi. Seçim biraz yorucu oluyor ister istemez. Bu demokrasinin bir gereği. Halkımıza vekil adaylarımız gidiyorlar. Biz de onlara katılım gösteriyoruz. Vatandaşımız zaten kararını vermiş durumda ve herkes artık bilinçli. Eskisi gibi bayrak asılmıyor. Halkımız televizyondan, internetten bütün yayın organlarından neyin eğri neyin doğru olduğunu görüyor. Bu ülkeyi kimin yönetebileceğini halkımız değerlendiriyor ve ona göre kararını veriyor.”

“İkinci Bayramı 24 Haziran’da hep birlikte yaşayacağız”
AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Rabbim inşallah böyle ağzımızın tadıyla bu mübarek günlerde nice Kadir Gecelerine hep birlikte bizi ulaştırsın diye dua ediyoruz. Artık Ramazan Ayı’nın son günlerine girdik. Hemşerilerimize şimdiden hayırlı bayramlar diliyoruz. Bu bayramın ertesinde ikinci bir bayramı da 24 Haziran’da hep birlikte yaşayacağımıza eminiz ve temenni ediyoruz. Biz çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz. Düzceli hemşerilerimize de güveniyoruz.”

“İftara kadar yorucu oluyor ama iftarda dinleniyoruz”
AK Parti Düzce 1.Sıra Milletvekili Adayı Fahri Çakır da Kadir Gecesi’nin tüm Düzce’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, Ramazan’ın sonu geliyor ama bu gecenin de bereketi bir başka. Biz iftarda AK Parti olarak da bunun bereketini gördük. İnşallah bereketli bir şekilde Ramazan’ın sonu gelir. Hayırlısı ile bayrama ulaşırız. Ramazan, seçimle birleştiği yerde fiilen ve fiziken oldukça meşakkatli. Ama bir o kadar da keyifli. Sabahleyin kalkıp yeme içmeye zaman ayırmadan iftara kadar tempo. İftara kadar yorucu oluyor ama iftarda dinleniyoruz. Bir de geleneksel hale gelen bu iftarlar büyük kitleleri buluşturuyor.”

AK Parti Milletvekili adayları Ayşe Keşir ve Numan Çabuk da tüm Düzcelilerin ve İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni kutlayarak, seçim çalışmalarının Ramazan Ayı’na denk gelmesi nedeniyle yorucu ama bir o kadar keyifli geçtiğini söyledi.

“Biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz”
MHP Düzce 1.Sıra Milletvekili Adayı Ümit Yılmaz ise şöyle konuştu:

“Öncelikle, tüm İslam Alemi’nin bu bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi’ni kutluyoruz. Biz de elimizden geldiğince ibadetlerimizi yaptık. Sonra çalışmalarımızı yürütmeye çalışıyoruz. Yoğun günler geçiriyoruz. Ramazan’ın da son günlerine geldik. İnşallah her şey hayırlı olacak. Biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, kadın ve gençlik kolları başkanları stantlarımıza geldiler sağ olsunlar. Önümüz bayram. Tüm İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.”
 

Haber: Ö.YILMAZ