AK Parti Düzce Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Faruk Özlü, Düzce adına hazırladığı projeleri açıklamaya devam ediyor. Özlü’nün son olarak kamuoyuyla paylaştığı projesi sokak hayvanlarıyla ilgili oldu.

Düzce diğer illere örnek olacak!

“Düzce'mizde dikkat çekici sayıda sokak hayvanı bulunuyor.” ifadesi ile açıklamasına başlayan Özlü, şunları kaydetti: “Ana cadde ve ara sokaklarda başıboş gezen çok sayıda sokak köpeği var. Zaman zaman sürü halinde gezen bu köpeklerin bazı vatandaşlarımızı tedirgin ettiğine de şahit oluyoruz. Bu konuda gelişmiş medeni ülkelerdeki uygulamalara benzer tedbirler almak ve bu ülkelerdeki uygulamaları Düzce’ye getirmek istiyoruz. Diğer illere örnek olacak bir çalışma başlatacağız.” şeklinde konuştu.

Proje hayvansever dernekleri ile birlikte planlanacak

Hayvan sevmenin bir medeniyet ve gelişmişlik göstergesi olduğunun altını çizen Milletvekili Özlü, şöyle devam etti: “Atalarımız sahipsiz hayvanların bakımı ve beslenmesi için vakıflar kuracak kadar bu işi ileri götürmüşler. Düzcemiz’deki  sokak hayvanları sorununu çözmek, bu hayvanların bakımı ve beslenmesini sağlamak için bir büyük proje başlatmak gerekiyor. Bu büyük projeyi hayvansever dernekleri ile birlikte planlayıp, birlikte hayata geçireceğiz.”

Sahipsiz hayvanları toplanıp yaşam alanına alınacak

Orman Genel Müdürlüğü veya Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait yaklaşık 100 dönüm büyüklüğündeki bir alanı sokak hayvanları yaşam alanı olarak tahsis edileceğinin altını çizen Özlü, “Bu alanın etrafı tel çitle çevrilip içine modern hayvan barınakları inşa edilecek. Sahipsiz sokak hayvanları toplanıp tedavisi, aşısı, sağlık bakımı, kısırlaştırma işlemi yapıldıktan sonra bu yaşam alanına alınacak. Fabrikalarla görüşülüp yemek artıkları her gün bu hayvanların beslenmesi için değerlendirilecek.” açıklamasında bulundu.

Özlü sözlerini şöyle tamamladı: “Hayvansever derneklerinin; modern hayvan barınaklarında tedavisi, aşısı, bakımı ve kısırlaştırma işlemi tamamlanmış bu güzel hayvanların sahiplendirilmeleri için çalışmaları sağlanacak.”

HABER;C.ÜSTÜNER