Akçakoca’nın eski belediye Başkanı Erol Solak, Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı bir törenle Akçakoca Belediye Başkanlığı için Demokrat Parti’den adaylığını açıkladı. Erol Solak için Düzce’ye gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu Partililerince Kaynaşlı gişelerinde karşılandı. Büyük bir partili grup tarafından karşılanan Soylu daha sonra Akçakoca ilçesine haraket etti. Konuralp Girişinde Belediye Başkanı İbrahim Aykut tarafından karşılanan Soylu kısa bir Konuralp turu attıktan sonra Akçakoca’ya haraket etti. Yolda durup köprü çalışması yapan işçilerle de selamlaşan Soylu ilçe girişinde Partisinin seçim otobüsüne binerek ilçe halkını otobüsten selamladı.

 

Belediye Başkan Adayı Erol Solak’ı da yanına alarak otobüs içinden halkı selamlayan Soylu daha sonra partisinin düzenlediği törene katıldı. Törende yaptığı konuşmasında hükümete yüklenen Soylu ''Türkiye son altı yıldır becerisizlik ve yeteneksizliğe mahkum edilmiştir'' diyerek, Türkiye'nin demokratlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

 Soylu göreve geldikten sonra tüm partilileri ile  'Bir yürüyüşe başladıklarını ve bu yürüyüşün adının Beyaz Yürüyüş olduğunu söyledi. Beyaz Yürüyüş,  ahlaklı siyaset,  ahlaklı demokrasi, ahlaklı devlet ve ahlaklı hizmet diyen Soylu Türkiye’nin içinde bulunduğu bu kötü durumdan Demokrat Parti ile kurtulacağını söyledi.

 

Fındık konusundan Başörtüsü konusuna kadar bir çok konuda hükümeti eleştiren Soylu, 6 yıl önce Türkiye'de Kahramanmaraş meydanında, 'başörtüsü namusumuzdur, temizleyeceğiz' diye milletin en güzel duygularını kullanarak oy avcılığı yapanlar, bugün gençlerimizi üniversite kapısında mağdur bırakmışlardır'' diye konuştu.

Ankara'dan Akçakoca'ya gelinceye kadar 3 tane intihar haberi aldığını ifade eden Soylu, ''insanlar bunalıma girdi. İnsanlar yarınlarından ümitsiz hale geldiler. Tarlasında bahçesinde üretenler karşılığını alamaz hale geldiler'' dedi.

Demokrat Parti'nin bir 'demokrasi dergahı' olduğunu ifade eden Soylu Türkiye'yi ve İktidarı bana bırakın. Bizler sadece 'insanlara hizmet eden, insanların en hayırlısıdır' anlayışı, olgusu için siyaset yapıyoruz.dedi

 

Törende daha sonra Akçakoca Belediye Başkan adayı Erol Solak ile Gölyaka Belediye Başkan adayı Hasan Başar kamuoyuna tanıtılarak seçim startı verildi.

Tören sonrası Genel Başkan Soylu, Belediye Başkan adayı Erol Solak, ilçe Başkanı Ömer Küçük ve kalabalık bir partili gurup ile beraber Akçakoca’da  çarşı esnafını ziyaret etti. Soylu daha sonra ilçeden ayrıldı.