30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimleri öncesinde belediye başkan adayları seçim gezilerine aralıksız devam ederken partiler belediye ve il genel meclisi aday listeleri için çalışmalarını tamamladı. Uzun zamandır hazırlanan listeler son halini alırken özellikle bu süreç içerisinde bir çok partide liste krizleri yaşandı. İsimler noktasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle bazı isimler partilerinden istifa etti ve başka partilerde yer bulma çabasına girdi.

Son gün yarın

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ile il genel meclisi üyeliklerine ilişkin aday listelerini 18 Şubat 2014 Salı günü (bugün) saat 17.00'ye kadar seçim kurullarına teslim edecek. Bağımsız olarak adaylıklarını koyanlar en geç 18 Şubat 2014 tarihine kadar 731,48-TL'yi mal sandığına yatırarak başvuruda bulunabilecek. Aday listeleri ile bağımsız adayların başvurularına ilişkin inceleme ve itiraz süreci 21 Şubat 2014 tarihinde başlayacak. Mahalli idareler seçimlerine katılan siyasi partiler ilçe seçim kurullarına verdikleri aday listelerinde gösterilen adaylardan istifa edeceklerin, bu yoldaki istemlerini en geç 28 Şubat 2014 Cuma günü saat 17.00'ye kadar ilçe seçim kurullarına ulaştırması gerekiyor. 28 Şubat 2014 tarihinden itibaren olabilecek istifalar dikkate alınmayacak.

2 Mart listeler kesinleşecek

Seçim takvimine göre, aday listelerinin kesinleştiği 2 Mart 2014 tarihinden sonra ölüm veya istifa nedeniyle aday listelerinde oluşacak eksikliklerin tamamlanması gerekmiyor, ancak bu kişilerin seçilmeleri halinde istifalarının ve ölümün hüküm ifade edecek ve yerlerine kendilerinden sonra gelenler seçilmiş sayılacaklar.

 

Haber;P.Yıldırım