AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Bilgin, yerel seçimler, adaylık süreci ve teşkilat çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamalarda hiç kimseye aday olması yönünde bir teklif getirmediklerini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÜŞÜNÜRKEN...

AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Bilgin, parti çalışmaları, yerel seçimler ve belediye başkanlığı aday adaylıkları ile ilgili olarak Yeni Sahil Gazetesi'ne yaptığı açıklamada hiç beklemediği zor bir dönemde bir anda ilçe başkanlığı görevine geldiğini belirterek, “Bilindiği üzere ben AK Parti'de bir yıl öncesinden belediye başkanlığı için aday olduğumu söylemiş ve çalışmalarıma başlamıştım. Ancak yaşanan gelişmeler sonucu ilçe başkanlığı görevine getirildim. Akçakoca ölçeğinde partimin zor bir süreçten geçtiği dönemde görev üstlendim. Taraf olmadan, geçmişe sünger çekerek partinin her kesiminden 200 kişi üzerinde görüşmeler yaptım, öneriler aldım ve hazırladığım yönetim kurulu listesinin genel merkezce onanmasıyla işe başladım.” dedi.

HEDEF: AK BELEDİYECİLİĞİ GETİRMEK

Parti kurulları ve milletvekili ile çok uyumlu bir çalışma içinde olduklarına dikkat çeken Bilgin “Oluşumdan bugüne hiçbir sıkıntı yaşamadık. Önerilerde bulunduk, önerilerini dikkate aldık ve partimizin başarısı ilçemizin sorunlarının çözümü doğrultusunda uyum içinde çalışıyoruz. Görevi üstlendiği gün itibariyle belirlediğimiz program çerçevesinde çalışmalarımızı yoğun bir tempoda sürdürüyoruz. Hedefimiz yerel seçimlerden başarıyla çıkmak ve Akçakoca Belediye Başkanlığını kazanarak ak belediyeciliği getirmek ak hizmetleri kazandırmaktır.” şeklinde konuştu.

SON BEŞ YILI KAYIP

Akçakoca’nın son beş yılını kayıp yıllar olarak gördüğünü vurgulayan Bilgin; kısa bir süre sonra iki önemli projede çalışmaların başlayacağı müjdesini vereceğini belirterek, “Belediyenin muhalefette olması nedeniyle hizmet ve yatırımların Akçakoca’ya gelişinde adeta kaplumbağa misali yol alıyoruz. Zira gereği gibi takip edilip ısrarcı olunmuyor. Bunun en çarpıcı örneğini Sarıyayla Barajı'nda görüyoruz. Takibi yapılmadı, kendi zaman akışına bırakıldı aranıp sorulmadı ısrarcı olunmadı. Bu dönemde Akçakoca Belediyesi, AK Parti'de olsaydı bu baraj bugün bitmiş olurdu.” dedi.

KİMSEYE BİR ÖNERİ GETİRMEDİK

Son olarak AK Parti belediye başkanlığı adaylığı için teşkilat olarak kimseye bir öneri getirmediklerini, getirmeyeceklerini üstüne basa basa söyleyen Bilgin, ”Biz her aday adayına aynı mesafedeyiz. Arkadaşlarımız hizmet için yola çıkıyor. Projelerini ortaya koyacaklar, parti tabanının teşkilatın görüşlerine uygun önerileriyle gelecekler ve Akçakoca’yı 2023 hedefine taşıyacak somut fikirleri ile yarışa girecekler. Mutlaka geçmiş çalışmaları hizmetleri dikkate alınacak. Nihai karar genel merkezimizindir.” açıklamasında bulundu.

Haber: C. ÜSTÜNER